Dit weer – door Frank
Dit weer – door Frank

Dit weer – door Frank

Dit weer tot Carnaval en dan weer beter, dacht ik afgelopen zondag, de zon scheen, zij het wel een hele laagstaande. Maar het was zowaar aangenaam in onze achtertuin, en dat in januari. Mijn geraniums bloeien nog en ik maakte er vanwege het winterseizoen, waarin dat eigenlijk niet meer zo zou moeten zijn, een paar foto’s van. Natuurlijk maak ik me ook zorgen om de opwarming van de aarde, maar aan de andere kant vind ik deze zachte winters toch ook heel erg aangenaam.

Eind april vorig jaar kocht ik deze geraniums. Ze hangen sindsdien in hun potje tegen de muur en hebben constant gebloeid. En zelfs nu zitten ze nog vol knoppen. Vaak overleven mijn bloemen de zomer niet, want te veel hitte en droogte, daar kunnen ze niet tegen. En we zijn ook niet altijd thuis om water te geven. Deze keer had ik een sponsje onder in de pot gedaan, een tip die ik ergens op internet had gelezen. Het sponsje houdt het water lang vast en het heeft gewerkt, mijn geraniums hebben nog nooit zo uitbundig gebloeid en door de zachte winter nog nooit zolang. Ik houd het weerbericht in de gaten, wellicht dat we ze de winter kunnen laten overleven.
Geraniums

15 Comments

  1. Dan hoop ik dat je ze nu vorstvrij en koel hebt staan ergens in huis of een schuur… Maar dat zegt nog niets, ooit kocht ik lelies op pot, bloeiden, werden niets meer, ik gooide een pot weg, de andere twee vergat ik en ze kwamen weer uit… compleet en totaal verwaarloosd had ik ze, en die staan nu nog bij mijn moeder in de tuin!

    X

  2. Goede morgen Frank, mijn geraniums staan al een tijd in de garage, en bloeien daar ook nog voort. Maar een sponsje is een goed idee voor na het verpotten. Die winter hoeft van mij niet meer te komen eerlijk gezegd.
    Fijne woensdag gewenst.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.