Wat is er na ons mobieltje
Wat is er na ons mobieltje

Wat is er na ons mobieltje

Als ik door de winkelstraten loop merk ik op dat we bijna allemaal mobiel zijn, zonder zo’n apparaat schijnen we niet meer te kunnen leven.We bellen ermee en maken foto’s, gebruiken hem als zaklamp of vergrootglas. What’s Appen met vrienden en bekenden en ga zo maar. De vraag is wat er nu na komt, is er nog iets nieuws te bedenken of stopt het hier en wordt het concept alleen nog maar verbeterd. Vragen die u niet hoeft op te lossen, maar ik droom ervan, het houdt me bezig. Krijgen we straks bij de geboorte meteen een chip geimplementeerd in ons hoofd en een antenne op de kop. Een beetje zoals vroeger de marsmannetjes werden afgebeeld. Met zo’n spriet op de kop. Back in time, expanded en extended memory erbij en gaan met die banaan. Bent u al afgehaakt, zo niet laat eens horen hoe u er tegenaan kijkt. Hebben we nog auto’s nodig dan of ….

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

24 Comments

 1. Als het zo doorgaat dan krijgt mijn ex man nog gelijk, zijn eerste vraag na de geboorte van onze dochter in 1992 was: Wanneer komt de afstandbediening eruit? Terwijl hij even tussen mijn benen keek en de moederkoek er nog uit moest, lol…

  X

 2. Je overvraagt mij echt als je mij uitnodigt om wat vooruit te fantaseren. Ik loop al genoeg op mijn tenen om de huidige ontwikkelen te volgen en te gebruiken. Het enige dat ik kan zeggen is dat ik niet voorzie dat alle stappen vooruit ons echt dichter bij het paradijs op aarde zullen brengen.

 3. Ik moet nu al op mijn tenen lopen om alle ontwikkelingen bij te houden en te benutten. Je overvraagt mij echt wanneer je mij uitnodigt om wat vooruit te fantaseren. Ik heb er eerlijk gezegd geen idee van. Hoewel ik voorzie dat het ons geen stap dichter bij het paradijs op aarde zal brengen.

 4. Ik loop niet voorop in de aanschaf van nieuwe gadgets. Mijn mobiel heb ik nu twee jaar en wat mij betreft doe ik er nog tien jaar mee. Mijn dochter verklaart mij voor gek dat ik m’n telefoon thuis laat liggen als ik boodschappen ga doen!
  Die chip in de toekomst komt er wel, vrees ik. Daar ziet “iedereen” het nut van in en dan moet de burger zich daar maar in schikken. Vrijwillig laat ik dat niet gebeuren. Wie had twintig jaar geleden gedacht dat er elektrische auto’s zouden komen. Of zonnepanelen op huizen? Er blinkt ook hoop in de toekomst 😉
  Lieve groet
  PS: Prettig leesbaar blog heb je!

 5. Frank-103

  Ik ben echt zo’n consument die de kat uit de boom kijkt, moderne snufjes accepteer ik pas als ik ze nuttig vind. Ik ben er nog steeds niet van overtuigd dat mobiele telefoons geen gevaarlijke straling verspreiden, waarvan we over 20 jaar ons afvragen waarom er niet eerder goed gekeken is. Zolang de meeste onderzoeken betaalt worden door de telefoonbedrijven zal er niet blijken dat er risico’s zijn. Maar ik denk dat in mensen ingebouwde telefoons teveel gezondheidsrisico’s opleveren.

 6. Dat is een mooi onderwerp Sjoerd, door te fantaseren zijn er heel wat nuttige dingen bedacht.
  Tja, het vervoer zal veranderen, misschien wel net als bij de Jetsons dat we vliegen of zweven.
  Multimedia zal als het zo blijft als nu niet veel veranderen, want als mens hebben we een beperking omdat we nog moeten lezen.
  Wie weet in de toekomst ingebrachte communicatie apps. Hans

 7. Han

  Leuk om weer even bij je langs te komen Sjoerd, het gaat nog steeds goed met je zie ik.
  Wat de onyx betreft ik kom bij een handelaar die heeft emmers vol met onyx, voor 1 a 2 euro heb je de mooiste dingen.

 8. Nou, ik denk wel eens, en wellicht maak ik daar nog eens een logje over, dat eerst was er internet, toen iedereen aan de pc, en nu verdwijnen de pc`s weer en komt alles alleen nog maar mobiel beschikbaar.

  Dus geen weblogs meer en rustig zitten lezen.
  Maar middels mobieltjes of tv naar youtube kijken en zo.

 9. het is een mooi blog geworden en ik vind het witte wel prettig aan de ogen. Goed leesbaar nu. Tja na de computer dacht ik ook wat komt er nu, dat was de draagbare computer, anders gezegd, de telefoon, want het is echt een pc in zakformaat. Daarna kwam de tablet, en ik ben echt heel benieuwd wat we over tien jaar hebben waarvan we nu het bestaan nog niet vermoeden. Ik zou het zo niet weten.

 10. Sinds de eeuwwisseling zijn diverse technologische ontwikkelingen ontzettend snel gegaan. En daar zie ik voorlopig nog geen eind aan komen. Een chip ingebouwd in de mens, dat gaat me toch wel een stapje te ver, maar het zou er op termijn best eens van kunnen komen.

 11. Ben niet bang voor al die veranderingen, heb er soms wel moeite mee. Ik kom niet net als jij uit de ICT wereld dus moet ik hard lopen om alles bij te benen. Ik hoef ook niet aan iedere nieuwigheid mee te doen, maar probeer wel op de hoogte te blijven.

 12. Kan me nog heel goed een vakantie in Italië herinneren. Wat hebben we gekeken naar al die Italianen met hun telefoontjes zowat vastgeplakt aan hun oor …. En nu, zelfs ik kan niet zonder. Alhoewel telefoneren: dat is zo ongeveer het minste wat ik er mee doe 🙂

 13. Dat van die chip hoop ik toch niet meer mee te maken. Maar laten we eerlijk zijn. Vroeger was je iemand.. tegenwoordig ben je een nummer. Hoe zou het zijn. De auto gaat wel veranderen. want benzine is natuurlijk ook van voorbij gaande aard.

  Love As Always
  Di Mario

 14. Goede morgen Sjoerd, een chip in een mens implanteren , ik hoop dat het zover niet gaat komen, heel erg eng vind ik dat idee. We krijgen toch al steeds minder vrijheid en worden al overal in de gaten gehouden ‘voor onze eigen veiligheid’ Nee nog meer volgen is gevaarlijk , ik heb de camera’s al eens geteld die ik tegenkom op weg naar het asiel, nou als je er op let zijn het er erg veel op zo’n klein stukje. Mijn mobieltje, laat ik vaak gewoon thuis liggen, ik vergeet dat ding vaak mee te nemen zelfs. Dus daar ben ik nog niet aan verslaafd gelukkig.
  Ik wens je een fijne zaterdag toe.

 15. Ik weet dat er nog heel veel gaat veranderen maar welke kant het uitgaat geen idee. Het zou inderdaad heel goed kunnen dat we tzt bij de geboorte een chip krijgen met sofinummer en dat de chip al onze medische gegevens bijhoudt. Weet nog hoe belachelijk ik het vond toen de eerste mobieltjes kwamen, daar ga je toch niet mee lopen en nu kunnen we niet meer zonder. 🙂

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: