Innovatie
Innovatie

Innovatie

Gisterenavond was ik nog even op een nieuwjaarsreceptie van de firma Innervate uit Beek. De receptie werd gehouden op de Brightlands Chemelot Campus Geleen, in gebouw 24, een voormalige werkplaats van het vroegere Centraal Laboratorium van de Staatsmijnen in Limburg. Deze werkplaats (zie foto) is geheel gerenoveerd en hier vind je naast het bedrijfsrestaurant, een sportzaal, koffiebar en is er een podium waar sprekers hun best kunnen doen… Bert Kip CEO Brightlands Campus mocht het voorwoord doen en gaf veel informatie over de snel groeiende campus en op welke manier start-ups werden geholpen. Daarna was het de beurt aan Marcel Timmer, directeur Innovatie van Microsoft Nederland. Een uitdagend verhaal met innovatie naar de toekomst, waarbij o.a. de aandacht uitging naar succes story’s en wat ervoor nodig was. Een interessant verhaal waarbij voorbeelden zoals Uber, het taxibedrijf zonder eigen taxi’s, Hotelsites zonder hotels, Verkooporganisaties zonder magazijnen voorbij kwamen. Maar ook de zorgen over veiligheid, met welke apparatuur. Soms ging het ook wel erg ver de toekomst in met quantumtechnologie en zo verder. Het leverde in ieder geval sommige pittige discussies op. Hub Martinussen, commercieel directeur van Innervate sloot het verhaal af met de rol van Innervate in dit proces.
Waarom dit verhaal, het geeft aan dat er geen borrel nodig is om een nieuw jaar goed te beginnen, het opdoen van kennis en het jaar innovatief te starten is wellicht een betere optie. Dat je met gelijkgestemden onder elkaar bent en eens op een andere manier naar de toekomst kijkt helpt daar natuurlijk ook bij. Laat je fantasie werkelijkheid worden, de techniek kan het aan, alleen wij zijn er nog niet aan toe. Een nuttige avond, zeker voor herhaling vatbaar.

click to see the picture big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

15 Comments

 1. Iets ondernemen met gelijkgestemden geeft altijd een goed gevoel. Je hoeft niets uit te leggen, weet van de hoed en de rand… Het lijkt me bovendien veel nuttiger dan de verplichte nieuwjaarsborrel. Zoveel mensen hebben daar een hekel aan, zien het alleen maar als een zoen- en een zuip-fuif. Mijn man slaat ‘m op de zaak altijd over.
  Lieve groet

 2. Dat is een prima economische ontwikkeling van de campus, gelukkig bruisen sommige nog van ideeën. Hans

  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

 3. ik verdoe mijn tijd niet aan ellenlange speeches waarvan niemand de draad bij houdt.
  Naar zo’n uiteenzetting zou ik dan veel liever gaan.
  Of het echt “zin” heeft wat ze vertellen is iets anders.

 4. Ha die Sjoerd,

  ik ben vóór nieuwjaarsrecepties en heel eerlijk gezegd:
  ik kom alleen maar voor de borrerl en de hapjes.
  De nieuwjaarsreceptie van de gemeent Haarlem: heerlijke haringen en een lekker glaasje wijn.
  Oh ja… natuurlijk ook de speech van onze burgemeester.
  Hij vertelde, dat hij er over een half jaar uit stapt.
  En dát was nou net niet leuk!!

  Proost Sjoerd!
  Op het weekeinde!

  Marlou

  .

 5. Het wordt steeds gekker, en het is niet meer bij te benen, en dan volgt de desinteresse.
  Een taxibedrijf zonder taxi en zo, ik vind het niks.
  Vaste banen worden allemaal uitzendwerk en de graaiers varen er wel bij.

 6. Heel goede actie om zo het nieuwe jaar zinvol te beginnen.
  Even iets anders: per ongeluk – ik klikte op de titel – zag ik hoe je nu reacties moet plaatsen. Kan dat niet zoals vroeger wat handiger?

 7. Misschien is dit wel nuttiger, want er wordt serieus nagedacht. En met een nieuwjaarsborrel is het enige wat sommige denken.. hoe krijg ik nog een borrel en wie is dat lekkere ding daar verderop.

  Love As Always
  Di Mario

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: