Zaterdag toch

Zaterdag toch

Soms duurt een week gewoon te lang, dan lijkt het net alsof je je naar het einde van de week toe sleept. Het leek deze week ook zo te gaan, maar als je dan op de laatste dag van de week ineens andere dingen uitvoert dan dat je normaal doet vliegt de tijd op die laatste dag voorbij. En komt het weekend er als een welkome verassing aan. Als laatste had ik een bijeenkomst over de verbouwing van ons kantoorpand waar we naast de mensen die er nu zitten ook de mensen van de nieuwe eigenaar moeten onderbrengen. Geen probleem toch, we breken er wat muren uit en benutten de gang-ruimtes en klaar is Kees. Alleen zonder muren ontstaan er grote ruimtes waar dan overal standaard werkplekken komen. Voor mij meer een loket gevoel. Maar dat ervaart uiteraard iedereen anders. Ik wil best met collega’s waar ik mee samenwerk in een ruimte zitten, maar niet met vreemden en ik mijn collega’s moet gaan zoeken. Maar goed, de meerderheid beslist straks wat het beste voor ons is. Wij hebben momenteel al een kantoortuin. Alleen overheerst daar volgens velen het tuingevoel door de vele planten. Ik mag dat wel. Het moraal van dit verhaal, ik ben blij dat het weekend is. En het plaatje is afkomstig van tuinenbalkon.nl, en dit is precies de voorstelling van mijn afdeling over een kantoortuin…

click to see the picture big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

16 Comments

 1. Teveel planten in de kantoortuin, is dat mogelijk, of moeten zij die planten soms verzorgen en water geven, hahahaha

  Nou ja, ik vind dat er juist heel veel groen op kantoren moet zijn of andere werkplekken, is alleen maar goed voor het zuurstof!

  X

 2. Ik heb eens vakantiewerk gedaan bij het AD op de afdeling abonneeservice. Dat was รฉรฉn grote ruimte met allemaal bureaus achter elkaar. Alsof je op school zat maar dan massaler. Ik was blij dat ik er maar vier weken hoefde te werken. Dus een kantoortuin…ik ben voor!
  Lieve groet

 3. Niet alle veranderingen zijn verbeteringen, tot voor een paar maanden terug zat ik alleen, heerlijk rustig, nu bij mij collega’s samen.
  Sommige mensen vinden het gezellig om saampjes te zijn, maar het werk gaat er niet op vooruit met al het lawaai om je heen.
  En ik merk het wel als ik naar huis ga….

 4. Hmmm,,, “we breken er wat muren uit en benutten de gang-ruimtes en klaar is Kees”… dan loopt dus ook iedereen door de ruimte, in plaats van door de gang? dan mag je wel heeeeeeeel veel planten eisen om niet vaak afgeleid te zijn door in-en-uitlopende mensen ๐Ÿ™‚

 5. Ja, ik kan me daar geen voorstelling van maken, hoe het is om te werken achter een buro.
  Ik zie wel eens gebouwen en dan is het allemaal glas, iedereen kan elkaar zien. Ik zou dat niet zo aangenaam vinden, denk ik, maar ach. Mijn werk is toch veel beter, voor mij dan.

 6. Frank-103

  Wij hebben sinds begin dit jaar ook een kantoortuin, zonder vaste werkplekken. Ik heb een locker voor mijn laptop en 3 meter plankruimte in een kast voor dossiers. Planten zijn er heel weinig, dat kost teveel (hovenier). Als je na 09.00 op kantoor komt is er de kans dat er geen werkplek meer vrij is, dan moet je er een zoeken op een andere etage. Als je langer dan 2 uur van je plek bent, moet je deze ontruimen (doet niemand). Voordelen zijn er ook, ik zit heel regelmatig naast iemand anders, kan gaan zitten waar ik wil met bijbehorend uitzicht, maar kan ook makkelijk een dagje thuis zitten.

 7. Goede morgen Sjoerd, zo’n bureau, als op de foto, lijkt me heerlijk lekker tussen de planten geen uitzicht op saaie kasten of sjagrijnige collega’s . Ik wens je een fijne zaterdag toe. Geniet ervan.

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: