Maankwartier

Maankwartier

Na maandag komt er uiteraard een maankwartier, maar dat is wel even anders. Het Maankwartier is ontworpen door kunstenaar Michel Huisman. Het is eigenlijk een stad gebouwd in een stad. Het bevat het station, er zijn winkels, kantoren, je vind er woningen terrassen, café’s en dat allemaal in een op een groot kasteel lijkend geheel. het heeft een tijdje geduurd, maar langzaam komt er leven in de brouwerij, oh jee er zit niet eens een brouwerij in. Alleen staat dit alles in schril contrast met de leegstand in Heerlen. De klomp was een fiasco, de nieuwe promenade idem, staat ook leeg. V&D in een prominent pand gaat ook dicht, winkelcentrum het Loon kun je ook wel vergeten. En dan moet zoiets groots er voor zorgen dat Heerlen weer een centrumfunctie krijgt. Ik dacht het toch van niet. Hooguit dat er nog meer winkels kunnen sluiten in het centrum wat al half leeg staat. Heerlen is straks een sloopstad met alleen maar leegstaande winkelpanden. En wie dat allemaal betaald… Wij uiteraard.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

19 Comments

 1. Met een vol huis heb ik nog maar weinig nodig.
  Maar de teloorgang van vele winkelstraten en winkelcentra doet mij geen goed.

  Het grazende publiek door de Kalverstraat in Amsterdam vind ik ook maar niets.

  Alleen een oplossing heb ik ook niet!

  Vriendelijke groet,

 2. Het Maankwartier was al gedoemd te mislukken, had ik ooit vernomen.
  Overal zie je steeds meer winkels gesloten worden, komt niet alleen door online shoppen. Hans
  ot, vandaag logje vergeten te plaatsen.

 3. Frank103

  Nieuwbouw neerzetten zorgt ook voor werkgelegenheid van veel lieden, die hun zuurverdiende geld dan weer kunnen uitgeven bij winkels, tenzij ze zo handig zijn dat zo ook met computers om kunnen gaan. Helaas voor de middenstand kunnen tegenwoordig veel lieden omgaan met computers. Misschien zou dat verboden moeten worden?

 4. Het lijkt vaak wel of er blinde stagiairs bij de gemeente werken die naar hartenlust plannen kunnen ontwerpen en laten uitvoeren. Dit maancentrum vind ik wel mooi om te zien, weer eens wat anders. Ik hoop dat er volop gebruikt van zal worden gemaakt.
  Lieve groet

 5. Het maakt niet uit wat ze doen, ze doen het nooit goed.
  Hier pakken ze het geheel voortvarend aan, maar er zijn dan ook miljoenen beschikbaar.
  Alles wat al jaren leegstaat wordt opgekocht en gesloopt, of opgeknapt, maar dat laatste niet zo veel als dat eerste.

 6. Goede morgen Sjoerd. Ja er is overal veel leegstand, altijd triest in een centrum al die donkere gaten met lege etalageogen. Maar toch denk ik dat als de prijzen wat naar beneden gingen , dat er toch meer winkels het zouden redden. Dat zie je toch ook bij Rosada, dat Marjolijn als voorbeeld noemt. Daar wordt weer een flink stuk bijgebouwd en ik zie er geen leegstand. Tenminste niet de laatste maal dat ik er was.
  Ik wens je een fijne donderdag toe.

 7. er is altijd wel ergens een bestuurder die zijn stempel wil drukken op de maatschappij en daarom worden dit soort onzinprojecten ontwikkeld. Ga eerst maar eens betaalbare huizen bouwen.

  Love As Always
  Di Mario

 8. Helaas zie je overal steeds meer leegstand, als het een beetje mee zit blijft onze V&D in welke vorm dan ook wel behoudfen heb ik betgrepen, maar je wordt er niet vrolijker van al die failliete winkels en lege winkelcentra. OT: weer zelfde hotel geboekt? en wanneer?

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: