Weekend

Weekend

Eindelijk is het weekend aangebroken, en wat voorspellen ze dan. Rotweer uiteraard. Was het gisteren nog zo mooi vandaag krijgen we regen… Maar goed, mijn target is gehaald, iedere dag tussen de middag een half uur lopen. Niet om af te vallen, daar doen we niet aan, maar om weer eens wat conditie op te bouwen. En dat lukt vrij aardig moet ik zeggen. daarom vond ik ook dat ik gisterenavond een lekker abdijbiertje verdiend had., Een Maredsous triple. Nooit van gehoord maar toch, ik citeer:
Maredsous is het authentieke bier van de benedictijner monniken van de abdij van Maredsous in Belgiรซ. De abdij ligt in de Belgische Ardennen, ten zuiden van de stad Namen, naast het pittoreske dorpje Denรฉe. In de abdij van Maredsous leven, bidden en werken 33 monniken volgens de Regel van de Heilige Benedictus. Deze traditie stamt uit de 6e eeuw.
Helaas is dat verleden tijd en wordt het bier volgens het oorspronkelijk recept nu gebrouwen in de Duvel brouwerij. Dit Amberkleurig biertje mag er wezen. Iets zoeter dan gewend camoufleert het het hoge alcohol gehalte. Ene of twee is prima, daarna garandeer ik niets meer… (alcoholgehalte 10%)

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

21 Comments

  1. 10% maar? valt mee toch, zelf vind ik, als ik al een biertje drink, de Gulpener erg lekker, oud bruin maar ook de… jee… ben ik de naam kwijt, kan ze hier alleen in blikjes krijgen, hahahaha ga ik van eentje ook meteen om ๐Ÿ˜›

    X

  2. Ieder het zijne Sjoerd , joggen doe ik ook maar ik drink een waterke na het joggen.
    Trouwens voor bier kun je me niet bekoren , heb nog nooit een biertje gedronken zegt me niets, wijn lust ik wel

  3. Ik ben in die abdij geweest een jaar of tien geleden. Groot complex met waardige uitstraling. Ik drink geen bier, maar echtgenoot was er zeer over te spreken en we hebben een doos mee naar huis genomen.

  4. Goede morgen Sjoerd, dat biertje kwam je ook toe natuurlijk, zeker omdat je de hele week aan je conditie hebt gewerkt. Ik doe dat door die twee keer in de week minstens 1km te zwemmen en dat is me gister ook weer gelukt. Ik zal daar straks maar een kopje koffie op gaan drinken ๐Ÿ˜‰
    Fijn weekend gewenst.

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: