Tjap Tjoy

Tjap Tjoy

Zo als inmiddels iedereen wel weet kook ik graag en ben dat pas gaan doen nadat mijn vrouw een aantal jaren geleden in het ziekenhuis belandde. Nu, een aardige tijd verder verveelt me dat nog steeds niet en ik sta vier keer in de week in de keuken, af en toe ook wel eens vaker. Ik streef er naar om iedere week anders te koken en heb in de loop van de jaren al veel recepten geprobeerd. Het ene recept blijft hangen, het andere verdwijnt. Zo heeft ook iedereen wel ingrediënten die je niet lekker vindt. Die laat ik eruit en vervang ik door ingrediënten die we wel allemaal lekker vinden. Gisteren heb ik Tjap Tjoy gemaakt, met bami goreng. De bami wordt dan eerst gekookt en daarna nog even gebakken, ik voeg aan de bami alleen nog reepjes omelet toe. Vlees, in dit geval kip en groenten, zoals knoflook, ui, wortels, paprika, komkommer, bamboescheuten, champignons en taugé zitten voldoende in de Tjap Tjoy. Dat ik dan na mijn werk nog een een uur in de keuken sta vind ik alleen maar ontspannend. Ik zit al genoeg een hele dag. En och, het gaat wel eens een keertje mis. Maar over het algemeen krijg ik weinig klachten. Volgens mij zou mijn vrouw het liefste hebben dat ik de hele week zou koken, maar daar moet ze nog even tot na mijn pensionering mee wachten. Tegen die tijd ben ik er klaar voor en zij moet nog twee en een half jaar langer werken…

De foto is bewerkt en afkomstig van Peking Haaksbergen

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

20 Comments

 1. dit vind ik nu erg fijn om te lezen Sjoerd, ik heb namelijk iemand gekend, als vrouw even een paar dagen weg ging, om bijv. dochter te helpen kramen, dat er dan heel veel blikken bonen etc werden ingeslagen, en hij, dan een hele week alleen het blik open draaide toen nog en direct vanuit het blik zat te lepelen.. geen haar op zijn hoofd die eraan dacht om eens te proberen te koken, alleen de koffie zette hij nog zelf, maar als wij binnen kwamen… dan liever dat wij dat nog even deden… pffffffff hahahaha

  (dat was mijn ex schoonvader dus, ja echt gezien! En beleefd…. moge hij rusten in vrede)

  X

 2. Je hebt een heerlijk gerecht gemaakt, de foto kan zo in een kookboek.
  koksmuts af voor je kookkunsten. Hans

  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

 3. Frank103

  Hier klagen ze over alles wat op tafel komt, tenzij het van Jantje (snackbar), de turk of de ny pizza komt. Plezier in koken heb ik nog wel, maar het opeten is minder gezellig.

 4. Ik ben een luie roerbakker en koop af en toe Tjap Tjoy als onderdeel van een Chinees combinatiemenu. Met zo’n maaltijd doe ik 3x. De eerste keer eet ik de Tjap Tjoy met kip en bami op en gaat ruim 2/3de van de bami en het babi pangang deel terug in de koelkast. De dag daarop fragmenteer ik een paprika met nog een handje roerbakgroente en stort ik de overgelven Chinees in dezelfde hapjespan en eet daar nog 2 dagen van. Per dag is dat 4 euro, het smaakt prima en ik heb er erg weinig werk aan aangezien de Chinees dichterbij is dan de supermarkt. 😉

  Een vergelijkbare ‘kookstart’-aanpak heb ik met de Indonees. Hun maaltijden zijn wat kleiner zodat ik het in 2 dagen red.

  In mijn supermarkt liggen circa 50 soorten kant en klaar maaltijden, waaronder veel oosters. Toch zou ik ook daar een berg groente aan toevoegen. Want wat ik zie is toch vooral pasta of rijst met wat kip en een vleugje groente.

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: