Trouble in de grote steden

Trouble in de grote steden

The only problem with troubleshooting is that sometimes trouble shoots back

Het is natuurlijk zonde dat er zoveel mensen hun baan kwijt raken, en voor sommige filialen die wel winst maakten is het uitermate zuur, maar volgens mij kon niemand V&D in deze vorm redden. De hopeloos verouderde formule weer nieuw leven in blazen?, vergeet het maar. En het zou me niets verbazen als een ander groot concern dezelfde weg op gaat. C&A hanteert ook al jaren dezelfde formule en gaat niet met de tijd mee. Ik ben geen marketing specialist, maar ik zie het er steeds minder druk worden. Ik kan me niet voorstellen dat je daar dan nog winst op maakt. Hoeveel ketens zijn er al niet gesloten in de afgelopen jaren. De binnensteden lopen leeg en er staan straks een aantal panden waar niemand weg mee weet. De enige lachende derde in deze zaak is de Jumbo, die La Place duur betaald maar heeft door de sluiting van V&D nu wel de mogelijkheden heeft om snel te expanderen om deze dure aankoop snel rendabel te maken. Winkelen is dadelijk geen pretje meer in de binnensteden en ik ben dan ook heel benieuwd hoe die steden dat gaan oplossen en waarmee. Recreatie, Horeca of ander vermaak en aan de rand de Appie’s en Jumbo’s, het zal mij benieuwen. Enne, don’t shoot the messenger, ik constateer alleen maar. Ik constateer ook dat mijn vrouw vandaag jarig is, alweer een jaartje ouder, proficiat!.
De foto hieronder is in Heerlen genomen, een mooi voorbeeld hoe een verpauperde binnenstad er straks uitziet. Zeker nu daar het hart uitgeschoten is…

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

21 Comments

 1. We zijn een paar dagen verder, maar alsnog van harte gefeliciteerd met jouw vrouw!

  Wat V&D betreft, ik kwam er nog heel erg graag, tot ik merkte dat waar ik voor kwam hier in Almere, telkens kleiner en minder werd, werd verhuisd ook naar andere etage, andere hoek en kleiner ook vooral, dus ja… als dat gebeurt terwijl je er nog wel komt, dan stop je ergens ook met naar binnen gaan. Het laatste wat ik er gevonden heb, is een jaar geleden, een nieuw adresboekje zocht ik, en dat is mijn laatste aankoop geweest daar…

  Oh en ze hebben het er dus ook zelf naar gemaakt, niet alleen wij zoals iedereen nu zegt, want als ik binnen kwam en ik vroeg naar een artikel, kreeg ik al vaak te horen: ‘oh dat kunt u Online bestellen’, wattuh? Nee, ik ben er nu, dus wil ik het NU, en niet thuis online, wachten en hopen dat…. ik wil zelf uitzoeken en vervoeren…

  Mijn idee hoor…. ook hun eigen schuld.

  X

  X

 2. Pff, prima toch juist. Stevig gebouw, systeemwandjes erin en je hebt een vluchtelingenopvang. Die mensen willen ook wel eens in het centrum wonen in plaats van ergens ver weg in een polder of een vakantiepark in het bos. Antoinette, nog gefeliciteerd, aan de late kant dat wel.

 3. Gefeliciteerd!

  Vroeger ging je ook voor de lol winkelen, naar een radiozaak of een fotowinkel. Naar een speelgoedwinkel of naar een platenzaak. En kwam ik toch regelmatig met een impulsieve aankoop thuis. Tegenwoordig doen we bijna geen impulsieve aankopen meer, want leuk een middagje door een winkelcentrum wandelen is er door het eenzijdige aanbod (klerewinkels) niet meer bij.

 4. Gefeliciteerd met je vrouw! Wat een toeval: mijn man is vandaag ook jarig, dus ze is in goed gezelschap 😉
  Tegenwoordig moet je als winkel echt iets te bieden hebben, anders mijdt het publiek ze. De Bijenkorf heeft ook diverse keren in zwaar weer gezeten maar wist er steeds weer uit te komen.
  V & D vond ik geen bijzondere winkel. Je zag er ook weinig publiek.
  Lieve groet

 5. Van harte proficiat voor je vrouw en jouw Sjoerd.
  Het is erger als je hoort dat de overname bijna rond was en op het nippertje is gestrand door tijd gebrek.
  De internetwinkels gaan nu visuele winkels openen. Hans

 6. In Den Bosch is een echte Kaalslag aan het gebeuren, De Bijenkorf sluit ook de deuren over een tijdje. Wat overblijft is de Hema en de C&A.
  Ben benieuwd wat men met het pand gaat doen, want wat of wie is groot genoeg om daar iets in te doen ?

  Proficiat je vrouw en jij met je vrouw.

 7. Om te beginnen van harte gefeliciteerd met de verjaardag van je eega.
  Tja, het is zo langzamerhand triest gesteld in winkelland. Vooral die immense panden van V&D zullen op verschillende plaatsen grote zwarte gaten in achterlaten. Het wordt er op deze manier niet leuker op in de stad.

 8. Ten eerste natuurlijk gefeliciteerd met je vrouw. Dat is natuurlijk belangrijk. Persoonlijk vind ik vaak die winkels die je overal al kunt vinden niet persoonlijk genoeg. (op mijn winkel na natuurlijk :-))

  Love As Always
  Di Mario

 9. Leegstand is akelig, maar aan de andere kant: er zijn gewoon veel te veel winkels in de steden, die precies hetzelfde verkopen. Goedkope kledingzaken, enorme drogisterijen, wit- en bruingoedwinkels….. Als je er een gezien hebt heb je ze allemaal gezien en soms is het moeilijk om vast te stellen of je nu in Zwolle of in Arnhem bent, zo lijkt het winkelbestand op elkaar.

 10. ria

  C&A verkoopt volgens mij ook online o.a. bij Wehkamp, dat scheelt wel natuurlijk, maar of daardoor ook de winkels kunnen blijven bestaan, we zullen het zien. Gefeliciteerd A. En jij ook natuurlijk.

 11. Goede morgen Sjoerd. Allereerst gefeliciteerd met je vrouw haar verjaardag, ik hoop dat jullie die samen nog heel lang mogen vieren.
  En wat de winkelcentra betreft, ik vind de leegstand die je ziet overal een triest gezicht. Nu valt het in Middelburg wel mee gelukkig, dus ik ga nog steeds met plezier naar de stad toe. Ik koop zelden iets via het internet, ik wil de dingen in mijn handen voelen.
  Ik wens je een fijne donderdag toe.

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: