Lifetime warranty!
Lifetime warranty!

Lifetime warranty!

Gisteren was het een inspannende dag, niet druk, maar wel onder druk. Een deadline loopt af en het ziet er niet naar uit dat we die deadline halen. Gebrek aan specifieke kennis. Ik denk dan altijd aan mijn vader. Een hele mechanische wekker lag in onderdelen op de tafel, door mijn opa gesloopt want hij deed het niet meer goed. En mijn vader zou hem wel even repareren. Dat lukte heel goed, de wekker gaf na het in elkaar zetten de juiste tijd aan, maar toch. Dat was ook de enige keer. Er lagen nog flink wat onderdelen op de tafel. Maar het uurwerk werkte perfect, Na het opdraaien bewogen de cijfers in de juiste richting. gaf de tijd aan en na een half uurtje draaien was een dag verstreken en moest je hem weer opwinden. Dat is zeer vermoeiend, want dan gaat de tijd zo snel voorbij dat je geen minuut rust meer hebt… Zo voelde het gisteren ook, alles wat we ook probeerde liep niet goed, er ontbreekt een minuscuul radertje, maar we kunnen niet zien waar het gevallen is. En als je dan ’s avonds thuiskomt, nog even een lekkere maaltijd moet klaarmaken, deze nog even op moet eten, en je daarna in een stoel laat zakken, of op de bank, dan vallen de ogen je vanzelf dicht en zink je af in een heel diep gat… En dan vraag je je af waarom je op deze leeftijd nog zelf de kar moet trekken in plaats van een adviserende rol te spelen in de organisatie. Lean and Mean, Work until you Drop… Kreten uit deze tijd, maar mijn Lifetime Warranty loopt langzaam af, als het zo doorgaat ben ik een ruïne voordat ik gepensioneerd ben… Maar, maak u niet ongerust, vandaag gaat het beter. Het weekend begint.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

19 Comments

 1. Dat verhaal van je vader, hahahaha zo herkenbaar, zo heb ik maar 2 exen, en allebei waren daar ook een expert in, onderdelen overhouden na reparatie en dan ook nog kijken, uhm?

  Het komt goed, dat radartje gaat vanzelf je hersens in schieten nu je lekker weekend heb, ga je nog genieten van de zon? 😉

  X

 2. Frank103

  Ik heb op mijn werk gelukkig niet veel deadlines, maar als die er zijn werk ik liever zelf mee dan aan de zijlijn aanwijzingen te geven, dat geeft helemaal een machteloos gevoel.

 3. Vandaag de slaapkamer geschilderd en gemerkt dat de jaartjes van soepel zo’n klusje doen inmiddels achter me liggen.
  Maar hij ziet er nu wel pikobello uit. Over een paar weken de volgende kamer….
  En ja het huidige klimaat van de 24/7 economie en de VVD aan het roer, dan heb je weinig te verwachten voor je oude dag.

 4. Dat zijn uitputtende dagen Sjoerd, en dan loopt het altijd stroef.
  Ja, de overheid wil dat de oudere dapper door gaan, ook al zitten veel jongere thuis.
  Wordt een ramp straks met het vinden van de juiste opvolgers. Hans

  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

 5. Ik hoor mijn eega ook steeds meer klagen over de (tijds)druk op haar werk. Ook voor haar beginnen de jaren te tellen. Voor een oplossing sluit ik me graag aan bij de verzuchting van John.
  Afijn, hopelijk is het radertje bij jullie intussen gevonden, zodat je rustig en ontspannen het weekend in kunt. Geniet ervan!

 6. Het tempo ligt kennelijk hoog en je gaat je leeftijd dan meer voelen….. Maar je kent het gezegde over het kerkhof dat vol is met onmisbare mensen? Het is natuurlijk wel de bedoeling dat jij fris en vrolijk je pensioen gaat innen straks, he?

 7. Goede morgen Sjoerd, wel ook aan jezelf denken hoor. Ik had gister mijn zoon hier te eten en die moet op zijn werk ook soms zo stressen. Dat is niet goed voor een mens, echt niet. Nu het is bijna weer weekend, dus geniet van de vrijdag en denk maar , morgen ben ik vrij.

 8. Zit een hoop waar- en herkenbaarheid achter deze blog.
  OT: vorige keer raadde ik je de molen af en stuurde je naar Boerhaave, nu is de molen wel heel leuk om te bekijken ennuhhhh ik vertrouw erop dat jij die naam even rechtzet 🙂

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.