Oh wat een beauty: Opel Blitz
Oh wat een beauty: Opel Blitz

Oh wat een beauty: Opel Blitz

click to see the picture big

bVision & Photography

Op mijn talrijke wandelingen tussen de middag kwam ik deze Opel Blitz tegen, destijds het paradepaardje van de lichte vrachtwagens, maar niet echt meer vernieuwend. Toch zullen de meeste mensen deze lichte truck nog wel herkennen. Leverbaar met een 1.9 of 2.5 liter 4 cilinder motor was hij best wel stevig. Menige Blitz heeft dienst gedaan bij de brandweer. De lichtste uitvoering, zoals op de foto, mocht je zelfs rijden met geen BE rijbewijs (<3500 kg totaalgewicht).

click to see the picture big

bVision & Photography

De wagen werd in 1975 uit productie genomen, de concurrentie van de markt, met name van Mercedes deed het moederbedrijf General Motors besluiten om de productie te stoppen. De opvolger, de Bedford Blitz werd ook niet de hit die ze ervan verwachtte. Dat ze sterk zijn bewijst deze auto wel. Gebouwd in juni 1966 bereikt hij dadelijk Abraham. Of dat groots gevierd gaat worden weet ik niet. Maar gezien de eigenaar er ook al een twintigtal jaren mee rijdt verwacht ik het wel.

click to see the picture big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

16 Comments

  1. Zulke kleine vrachtauto’s reden vroeger veel rond. Kan me herinneren dat de bezorger van bier en frisdrank (hoe heette zo iemand? Drankenman of -boer? Geen idee, maar hij kwam langs en zette de kratten zelfs in de kelder, en nam het lege goed ook mee. Niks café maar gewoon bij particulieren thuis) er in reed, en ook de groenteboer en bakker die langs de deur kwamen.

  2. Wat een geweldige wagen is dit toch. Duits en oerdegelijk. Dan die ronde koplampen. Wat een geluk dat je deze tegenkwam. Zo maak jij op je beurt mij weer blij met deze prachtige wagen.
    ot: je kraakervaring vond ik leuk om te lezen.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.