D.I.Y. Stroom in Amstelveen
D.I.Y. Stroom in Amstelveen

D.I.Y. Stroom in Amstelveen

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Dat we onze reizende reporter overal kunnen tegenkomen weten we inmiddels al. Deze keer was Di Mario in Amstelveen te vinden. En wel op de hoek van de Smederij met de Kuiperij, vlak bij de Gamma. Weet u wel, niemand kan toch zonder de Gamma. Daar staat het bovenstaande gemetselde trafohuisje. Niet opmerkelijk, maar toch zichtbaar goed aanwezig. Het moet gewoon doen waar het voor gemaakt is, Hoge spanning omzetten naar een lage spanning waar iedereen mee aan de slag kan.

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Maar waarschijnlijk onbewust, dat kan ik uit zijn verhaal niet opmaken, had hij de betonnen blok met de trafo rechts achter de rode container niet opgemerkt. Ik ben het overigens met u eens dat dit ook geen huisje is, maar ook deze betonnen gevallen zijn een tijd gebruikt, maar worden weer steeds vaker vervangen door een trafohuisje. Het huisje is veel makkelijker in onderhoud dan zo’n blok. Je kunt binnen werken in de regen, en dat is met stroom wel zo veilig.

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Amstelveen is me overigens geheel onbekend. Niet als naam eigenlijk, ook niet waar het ligt. Ik kan er gewoon geen feiten of herkenning aan meegeven. dus maar even op Google gekeken, ons aller vriend… Daar vind ik dan ook dat deze stad pas sinds 1964 deze naam draagt en voordien heette het Nieuwer-Amstel. Zo zie je maar dat je niet alles kan weten.

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

14 Comments

 1. terrebel

  Tsjonge! Nagenoeg mijn hele leven woon ik in de buitenwijk van Amstelveen die toeristen kennen als ‘Amsterdam’ maar dat feitje heb ik nooit geweten! Zo zie je maar weer…

 2. Kakel

  Wat een wereldvent, die Di Mario (-: Komt voor het eerst van z’n leven in Amstelveen en “scoort” meteen een – wat zeg ik, twéé – trafohuisjes voor je. Hartstikke tof!
  Lieve groet

 3. Frank103

  Ik heb jarenlang in Amstelveen gewerkt, vlak bij het winkelcentrum. Toen de A9 en de daarbij behorende file richting Alkmaar, maar ook mijn werk, me de keel uithingen ben ik van baan veranderd, nu zit ik al weer bijna 15 jaar op Sloterdijk. Ook spannend! En daar kan ik je foto’s van sturen…

 4. Hoi Sjoerd.. ik had dat betonnen huisje gezien.. maar heb hem niet specifiek op de foto gezet. Amstelveen. Ik kende de oude naam dan weer niet.
  Verder weet ik ook weinig over Amstelveen te zeggen, want het was de eerste keer dat ik daar was.

  Love As Always
  DiMario

 5. Goede morgen Sjoerd, zo weer wat geleerd, ik wist niet dat de ‘betonhuisjes’ nu weer werden vervangen door gemetselde huisjes. Inderdaad binnen kunnen werken als het regent is veel veiliger natuurlijk.
  Ik wens je een heel prettige zondag toe.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.