Puxisardinophile
Puxisardinophile

Puxisardinophile

Puxisardinophile is Frans en betekent het verzamelen van Sardineblikjes. Nee niet die goedkope uit de supermarkt, maar de echte goede sardines zijn een weldaad voor de tong en smaken steeds beter naarmate ze ouder worden. Dat de blikjes tegenwoordig steeds mooier bedrukt worden is dan weer mooi meegenomen. In het zuiden van Frankrijk en in Italië kun je in de kustplaatsen sardine boetiekjes tegen komen. Die dus ook alleen maar bestaan van de verkoop van al die soorten en jaartallen waarin de sardines zijn ingeblikt. Ja heus, zoek maar eens op Puxisardinophile. Het is net als goede en goedkope wijn. Goede wijn wordt beter naar gelang zijn leeftijd en goedkope kun je beter meteen opdrinken zolang die nog jong is. Volgen de sardine-kenners, of moet je hier conneseurs gebruiken, gaat het niet eeuwig door, maar een jaar of 10 kun je ze wel bewaren. De hele sardine-industrie is destijds ontstaan in Bretagne, daar blikte ze de in de zomermaanden gevangen sardines in om in de winter ook te kunnen genieten van deze heerlijke vis. De meeste Sardines worden gevangen in de Atlantische Oceaan.
Ik ben ook een verzamelaar, maar net zo als ik geen 1000 euro kan sparen, lukt me dat ook niet met die blikjes, in het weekend had ik er nog twee, nu is er nog maar ene over, deze… Maar die kan ik dan ook nog gebruiken tot 2026… Maar om bij de voorspellingen van Wieneke te blijven, ik voorspel dat deze dan zeker op is.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

17 Comments

  1. Ik koop regelmatig koekjes in een fraaie verpakking voor mijn koekjesverzameling, maar helaas lijk ik iedere zaterdag weer van nul af aan te moeten beginnen, dan zijn de koekjes namelijk weer verslonden door het grut (ik ontken alles!). Maar de volhouder wint!

  2. Lekker, net als ansjovis, maar ik zit altijd met het probleem van de olie. Je eet dat niet op, soms kan ik iets gebruiken voor een sausje bij de maaltijd maar je bewaart het niet. Olie spoel je ook niet door de gootsteen, olie in de afvalbak geeft geknoei en ik houd sowieso niet van eten weggooien. Man man, ik zit er elke keer weer mee.

  3. Goede morgen Sjoerd. Eerlijk gezegd ben ik geen liefhebber van sardines, ik zal ze dan ook niet kopen, noch vers, noch ingeblikt. Ik wist niet dat er mensen zijn die sardineblikjes verzamelen, weer wat geleerd, ik naam aan dat de blikjes wel goed worden uitgewassen, of laten de verzamelaars ze dicht?
    Ik wens je voor vandaag een fijne dinsdag toe.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.