Maastricht

Maastricht

Gisteren waren onze kinderen op bezoek, uiteraard met de nieuwe aanwinst Jeslynn. Een schat van een kind, maar nog zo superklein. Ik had wat geëxperimenteerd in de keuken om eens alles gezond en niets kant en klaar uit de supermarkt op tafel te zetten. Maar dat heb ik geweten. De runderbouillon met kruiden en groeten vielen meteen al in de smaak, en het broodje Benedict á la me! ging erin als gesneden koek. Het was een half rond vers gebakken broodje bedekt met zalm, warme panchetta en afgesloten met een ei. Daarna de verse gebraden piepers met zelfgemaakte mayonaise (de quick and dirty way) vergeten wortels en zelfgemaakte appelcompote en dat afgerond met een in de over klaargemaakte rollade. Gelukkig heb ik ook nog even tijd gehad om me met mijn kleindochter te amuseren. Ze slaapt graag bij opa op de arm… 4 dagen oud. En opa heeft een paar mooie foto’s van haar gemaakt.
De foto hieronder is bewerkt om hem wat authentieker te laten lijken en is gemaakt afgelopen zaterdag in Maastricht, waar we wonder boven wonder niet eens in de verleiding zijn geraakt om een souvenir bij V&D te gaan kopen. De man speelde op het orgeltje en zong met volle borst zijn liederen. Weer zag ik velen foto’s maken en voorbij lopen zonder dan ook wat in de geldkist te doen. Jammer en een gemiste kans. De blik en reactie van de man toen ik dat wel deed sprak boekdelen. Je kon er overigens even later over de koppen lopen, miljaar wat was het er druk, allemaal boeren.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

24 Comments

 1. Prachtige foto heb je gemaakt.
  Dat die kleine maar lekker rustig blijft zodat je van haar kan genieten slapend op d arm. Voor je het weet zetten ze het huis op stelten en de tijd vliegt nu eenmaal.

 2. riakristelijn

  Lekker koken voor de hele familie, ik heb er altijd bewondering voor, bij mij worden het vaak eenpans gerechten. Geniet maar fijn van je kleindochter.

 3. logbankje

  Er is niet leuker dan eer van je kookkunsten te hebben.
  Opa’s hebben wel tijd voor een baby.
  De foto is inderdaad leuk geworden, als je een foto maak is het vanzelfsprekend dat je ook wat geeft. Hans

 4. hanscke

  Oh, deze maaltijd had ik ook wel willen hebben, klinkt heerlijk allemaal. Maar wat is de kleine al snel bij jullie op bezoek. Wonen ze soms om de hoek? want de moeder moet het ook allemaal maar bij kunnen benen. Dit zijn prachtige tijden om nooit meer te vergeten! Geniet er maar van. Volop en sla het op in je geheugen!

 5. Fijn te lezen dat beiden het prima doen hier, ennuh dat je kokerij zo geslaagd is. Heerlijk, heerlijk, heerlijk!

  De foto is mooi, en ja ik geef ook altijd wat als ik een foto maak uitgebreid. Wel zo lief om te doen.

  X

 6. Dag Sjoerd,

  ja… de V&D in Haarlem is ook een tijdje open.
  Ik ben nog niet binnen geweest, want ik heb niets nodig.
  Maar ik zou wel foto’s willenb maken…
  Misschien doe ik dat morgen…

  Wat fijn dat je zo van je kleinkind geniet.
  Heerlijk zo’n nieuw wereldburgertje…

  Dag!
  Groet van Marlou

  .

 7. Goede morgen Sjoerd. Natuurlijk is die kleine meid de mooiste en liefste kleindochter op de wereld (nou ja op die van mij na natuurlijk 😉 )
  Mooie foto heb je gemaakt en je hebt die man ook weer blij kunnen maken met wat in zijn kistje te gooien. Tja als al die mensen bij V&D eerder waren gekomen, dan had dat warenhuis het misschien wel gered. Nu hier op het eiland is er al heel lang geen V&D meer, wel in Goes, maar daar kwam ik ook eigenlijk nooit, ik vond het zelf niet zo’n fijne winkel eerlijk gezegd.
  Fijne maandag gewenst.

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: