Slavante

Slavante

click to see the picture big

bVision & Photography

Gisteren hadden we een afdelingsbijeenkomst van mijn aanstaande nieuwe baas. Ja, u leest het goed. Deze jongen gaat na een jaartje te zijn overgenomen toch ergens anders werken. Ik wordt volgende maand pas 63 dus waarom niet. Een mooie uitdaging om mijn loopbaan als werknemer over een jaartje of drie af te sluiten. Een hoop mitsen en maren, maar wat mij betreft zetten we er de schouders onder en gaan met frisse moed weer aan de slag. Het wordt gedaan in een detacheringsvorm, dus mijn dienstjubileum van 40 jaar komt niet in het gedrang. De bijeenkomst was gepland in het buitengoed Slavante op de Pietersberg in Maastricht, met een klein uitstapje tussen de middag waarover ik morgen zal berichten. Vanaf hun website citeer ik:
De rijke geschiedenis van Slavante gaat terug tot … 1455 toen op deze prachtige plaats het klooster der ‘Observanten’ werd gesticht. Die naam leidde al snel tot de verbastering van het woord naar de naam zoals wij die nu gebruiken ‘Slavante’. Vanaf het prille begin werd Slavante geroemd om de gastvrijheid. De paters brouwden hun eigen bier, dat bekendheid genoot in de wijde omgeving. Gasten kwamen te voet, met paard en wagen of … over de Maas naar het klooster en lieten zich het gerstenat goed smaken. Het klooster genoot een groot voorrecht; dames mochten in de terrastuinen van het klooster wandelen, hetgeen zeker zal bijgedragen hebben tot de populariteit van Slavante.
Ik was er al er vroeg en kon nog net de zon zien opgaan. Vandaar ook de kleuren van de foto’s. Hoog gelegen boven de maas, op steenworpafstand van de ENCI (cementfabriek) hoor je niets anders dan alleen de vogeltjes fluiten zo in de ochtend. Dat alleen al was een ervaring apart. Je weet meteen dat die paters het er vroeger net zo ervaren hebben. Geen slechte plaats om alle nieuwe dingen eens over je heen te laten gaan. Ik was ruim te vroeg voor de bijeenkomst en heb dus lekker even op het terras kunnen genieten van de zonsopkomst.

click to see the picture big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

17 Comments

 1. Ontzettend fijn en van harte gefeliciteerd met je nieuwe baan 😀 Een leuke uitdaging in elk geval erbij voor die laatste jaren.

  Time flies, dus dat zit wel goed, en ondertussen heb ik ook al de grotten gezien, erg leuk zo.

  X

 2. Ik moet nog dertien jaar gaan, als er geen jaar(tjes) bij komen, je weet het nooit met onze politiek, als ze centen nodig hebben weten ze wel iets te verzinnen.
  ik hoop toch de laatste dertien daar vol te maken waar ik nu werk… en op een manier zoals ik nu werk.
  Maar succes, met de nieuwe uitdagingen…….

 3. het lijkt me wel leuk om daar te zijn, het straalt gewoon rust uit, en dan die mooie zon erbij is de max.
  40 jaar ergens werken zal er bij mij niet inzitten omdat ik op 2 plaatsen gewerkt heb, maar vorig jaar heb ik mijn 25-jarig jubilee daar gevierd

 4. Gefeliciteerd met je nieuwe baan Sjoerd. Slavante vind ik klinken als een soort vreemde taal voor proost, dus ik dacht dat het over drinken zou gaan. Fijn dat je de 40 jaar gaat halen. Ik heb meer dan 40 jaar gewerkt, maar eerst bij een andere baas. Toen mijn dochter werd geboren zijn we verhuisd en toen heb ik tien maanden geen werk gehad. En hier heb ik op twee maanden na mijn 40 jaar gemist.
  Nou ja zo goed werd het nu ook niet gevierd dus geen ramp hoor.
  Ik wens je een fijne donderdag toe.

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: