De moestuinrage

De moestuinrage

Het is een echte rage geworden, het opkweken van eigen groente. De moestuinplantjes van Appie zijn helemaal hot. Niet hier echter. Voor opgroeiende kinderen, nee niet voor baby’s, is het leuk zo’n ontkiemend plantje. Voor mij zie ik een heel ander beeld. Zelfs de tuincentra en onze rastuinier Rob kan niet zonder het te promoten. Die eerste opkomende plantjes zijn best leuk. Maar ga even uit van een kropje sla… Voor je het weet is je hele grasveld moestuin geworden. Ik moet er niet aan denken. Nadat een horde konijnen in ene keer dacht dat mijn tuin een drie sterrenrestaurant was, en mijn zorgvuldig aangelegde moestuin in een nacht met de grond gelijk had gemaakt, is voor mij de moestuin verleden tijd. Ik koop af en toe een potje verse groente voor in de vensterbank en daar blijft het bij. Dacht ik, maar ik heb toch wat moois gezien… Maar dat kan nog wel even wachten, dat moet ik eerst even bouwen.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

16 Comments

 1. Wahahahaha daar zeg je wat, konijnen, hoe hebben mijn opa en mijn oud oom dat eigenlijk geflikt dat er de hele zomer gewoon krop sla heel gesneden kon worden…. en ja daar zijn ook konijnen, hahahaha

  Helaas kan ik dat niet meer navragen, maar goed, ik vind het erg leuk om te doen voor nu, en wat opkomt zal ik niet echt oogsten, maar wie weet weer proberen in e bloei te trekken ook dat is weleens leuk om te zien, zien hoe het bloeit, want ja groenten bloeit ook, het zaad moet ergens vandaan komen natuurlijk 😉

  X

 2. logbankje

  Je eigen groente kweken is een, maar om het ook op je bord te krijgen is twee.
  Het is heel leuk om te doen, maar ook best veel werk.
  Nog maar niet gesproken over teleurstellingen. Hans

 3. Ik ben gek met mijn moestuin, niet alleen met wat het oplevert en dat is in mijn geval veel, maar ook het werken in de tuin. Het zaaien en poten, het geluk als iets opkomt, het verzorgen van het geheel, het geeft mij ontzettend veel plezier. Maar nu ben ik benieuwd waar jij mee komt.

 4. Ik heb voor de lol een aantal moestuintjes gezaaid zoals je weet, maar eerlijk gezegd denk ik dat ik straks maar een paar plantjes zal verpotten en later in de moesbak ga zetten. Ik heb altijd wel zelfgekweekte tomaatjes en kruiden, maar aan een volledige moestuin begin ik echt niet meer.

 5. Dat zijn dan heel wat konijnen geweest Sjoerd. Daar moet je toch niet aan denken. Hier gaat het ook niet altijd goed. We hebben een jaar gehad met enorm veel slakken maar we gaan stug verder.

 6. Ik koop altijd stekjes in het voorjaar, dan weet ik tenminste zeker dat het opkomt. Die kinderen vinden de moestuintjes wel leuk en voor hun ontwikkeling is het ook goed dat ze dat soort dingen zien en meemaken.

  Love As Alwyas
  di mario

 7. Goede morgen Sjoerd, ooit hebben mijn man en ik een moestuin gehad maar het was erg veel werk en je kon eigenlijk niet met vakantie zonder iemand in te huren die de boel bijhield. En dan nog, je groenten waren op het moment van oogsten in de winkel heel goedkoop, dus of je er veel voordeel aan had???? Nu moet ik zeggen dat onze eigen sla een stuk smakelijker was dan die uit de supermarkt. Sindsdien koop ik vaak groenten bij een klein boertje dat een winkeltje in zijn schuur heeft. Lekkerder dan die uit de super.
  Fijne dinsdag gewenst.

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: