Verguld

Verguld

Een mens kan gauw tevreden zijn, ook ik, vandaag vooral met de onderstaande foto welke ik gistermiddag genomen heb in Herkenbosch, midden Limburg. Het is een citroenvlinder (Gonepteryx rhamni), een dagvlinder uit de familie Pieridae, de witjes en luzernevlinders. Deze soort behoort tot de laatste groep en is een van de grootste soorten luzernevlinders. Kenmerkend is de vorm van de vleugelhelften die beide in een punt uitlopen en de oranje vlekken op de vleugelhelften. (heb ikzelf bij elkaar gegoogeld)
Tot zover het moeilijke gedeelte, verder was uiteraard voor mij het mooiste dat ik enige tijd heb kunnen doorbrengen met mijn kleindochtertje, het is nog echt een ieniemienie mensje. Het meisje kan al aardig wat decibelletjes produceren en lust een aardige fles vol…
Tenslotte was het mooi weer om in het weekend ook wat in de tuin te doen, Het blok beton wat in de tuin lag en ik uitgegraven had met het maken van de borders is in gruzelementen gehammerd. Blauwe steen zat erin en het blok, een stuk fundering, gaf zich maar moeizaam gewonnen, maar met ‘verkrachte eenden’ werden we toch de winnaar van de dag. Kortom het was een mooi weekend hier in het zonnige zuiden.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

17 Comments

 1. logbankje

  Met kleinkind en de zon van gisteren was het dubbel genieten.
  Als je dan ook nog een stuk beton de baas wordt ben je helemaal in je hum. Hans

  Ot. Je verzoekje ligt op de Bank voor de volgende show.
  De shows staan allemaal op: http://logbankje.nl

 2. Hier in het noorden was het een stuk minder mooi en zonnig dan men had beloofd, pas gisteren tegen vieren kwam de zon er nog even bij.
  Vlinders heb ik wel al zien vliegen, maar even zitten om ze te kunnen fotograferen, was er niet bij.

 3. Goede morgen Sjoerd. Mooie foto van dat vlindertje, en gefeliciteerd met je overwinning op het stuk beton. Maar uh. . . . die eenden hebben dus goed geholpen 😉
  Ik wens je een fijne maandag toe.

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: