Volvo-Daf 66
Volvo-Daf 66

Volvo-Daf 66

click to see the picture big

bVision & Photography

Deze Volvo trof ik aan op een parkeerplaats ergens bij station Beersdal (Heerlen). En hoezo Volvo, er staat toch DAF op. En dat klopt. De eigenaar heeft de Volvo weer terug gebouwd naar zijn oorspronkelijke verschijning. Alleen het wijzigen van het kenteken lukt echt niet. En och, als iemand er plezier aan heeft is het toch prima, ik vind het ook jammer dat destijds DAF verdween en werd overgenomen. Mijn MG is met de heldere achterlichten ook niet meer origineel (ik heb de oude wel nog).

click to see the picture big

bVision & Photography

Deze versie was de laatste echte DAF voordat de fabriek werd overgenomen door Volvo in 1975. Het is de opvolger van de door Giovanni Michelotti ontworpen DAF 55. Hij had onder meer een nieuw front en een De Dion-achteras in plaats van pendelassen. De Variomatic werd gehandhaafd. De motor was een van Renault afkomstige 45 PK 1100 cc-“Cleon-Fonte”. De auto op de foto is uit 1979, de fot’s zijn gemaakt met de laatste restjes zon, over van een mooie dag.

click to see the picture big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

16 Comments

 1. Daf, Volvo, Daf, Volvo, hahahaha ik vind het gewoon een leuk oud autootje om te zien, en is lang geleden dat ik zo’n model heb gezien, valt me op dat elders meer oude auto’s te zien zijn dan hier 😉

  Wil jij die Porche nog op de foto hebben? Dan zal ik van de week even zien of die goed staat dat ik hem op de foto kan zetten, lol

  X

 2. Is maar goed dat jij dat weer achterhaalt, want ik was er zo ingestonken en had gedacht dat het een daf was.

  Love As Always
  Di Mario

  OT. Mijn moeder woonde nog geen drie km van mijn opnameadres af, maar ze mocht gewoon niet komen.

 3. marjolijn1

  In die jaren zei men vaak: Elke maf rijdt in een Daf… 🙂
  Toch heb ik in die jaren met veel plezier in mijn Dafje 66 gereden.
  Fijn weekend Sjoerd.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.