Badspanning in Oostvoorne
Badspanning in Oostvoorne

Badspanning in Oostvoorne

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Wieneke van Griemmank vertelt verder:
Verder zag ik aan de Duinzoom/Duinstraat in Oostvoorne nog een trafohuisje langs de weg, dat ik wel leuk vond omdat het geheel uit platen kiezelsteentjes is opgetrokken. Nou ja, zo lijkt het dan. Die heb ik dus wel van voren en van opzij kunnen kieken. Misschien heb je aan deze twee Zuid-Hollandse huisjes iets voor je verzameling?
Groeten van Wieneke

Wat op de foto’s van Wieneke iets minder tot zijn recht komt is dat dit huisje in een schitterende bosrijke omgeving ligt op een weg van Oostvoorne naar Rockanje. Het is een standaard huisje wat ontwikkeld was om kosten te besparen. Het huisje bestaat uit betonplaat en kan elders in elkaar worden gezet. In principe kan het huisje op een dag geplaatst worden. Zonder het binnenwerk uiteraard. Daar gaat wel een aantal dagen overheen.

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Oostvoorne, net als Rockanje zijn badplaatsen gelegen op het eiland Voorne in de provincie Zuid-Holland. Tot 1 januari 1980 was Oostvoorne een zelfstandige gemeente, bestaande uit de gelijknamige kern en Tinte. Per 1 januari 1980 werd de gemeente samengevoegd met Rockanje tot de nieuwe gemeente Westvoorne.

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

14 Comments

  1. Oh ja, die heb je ook nog, huisjes met dat grind, wat ik nog weet, als je jeuk op je rug hebt dat deze heel fijn zijn om tegenaan te schuren dan, hahaha 😉 Al ken ik ze eerder en meer uit een zwembad volgens mij, dat soort muurtjes, en niet van zo’n huisje.

    X

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.