Snuitje – door Frank
Snuitje – door Frank

Snuitje – door Frank

Dit kevertje kroop vanmiddag over het kozijn bij ons, en daarmee bezorgde hij/zij mij met het onderwerp van dit stukje. Natuurlijk ga je dan zoeken op Google op basis van de belangrijkste kenmerken, het kever zijn en een snuitje hebben, en zo kom je dan uit op een snuitkever. Het bijbehorende Wikipedia artikel was een eyeopener ik had hiermee de vermoedelijke dader gevonden. De vermoedelijke dader die van enkele planten in mijn tuin, alle bladeren van kartelrandjes voorziet. Ineens vinden we hem/haar minder leuk. Nou ja we gaan hem/haar er niet voor vermoorden, het dier moet ook eten en de planten overleven het met die gekartelde bladen toch wel.

snuitkever
blad

15 Comments

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.