click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Almere is de plaats waar dit huisje staat, in de buurt van de Synagoge. Nou, dat zal best wel, maar het staat voor mij gewoon op het industriegebied Markerkant bij het Essostation. Een schoonheid is het niet, maar het hoeft ook alleen maar het doel te dienen. Hoogspanning transformeren naar laagspanning. En dat zal het best wel doen.

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Meer intressant is dat het vlakbij de Nuon Warmte Centrale ligt. De Centrale Almere (WKC Almere), bestaande uit eenheden Almere 1 en Almere 2, is een aardgasgestookte warmte-krachtcentrale van Nuon (voorheen van Electrabel). De eenheden zijn in bedrijf sinds 1987 respectievelijk 1992. De productiecapaciteit van Almere 1 is een maximaal elektrisch vermogen van 60 megawatt en een maximaal thermisch vermogen van 160 megawatt. Almere 2 heeft een maximaal elektrisch vermogen van 60 megawatt en een maximaal thermisch vermogen van 160 megawatt.

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

12 Comments

  1. Een typisch trafohuisje die je in het niuwe land veel ziet.
    In het begin van Almere veel kabel storingen in de grond, die was nog aan het inklinken. Hans

    logbankje

Reageren mag, stay safe!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.