Barkas V901
Barkas V901

Barkas V901

click to see the picture big

bVision & Photography

De foto’s deze week zijn gespot door Di Mario. De truck op de foto is een Barkas. Voorheen ook bekend als Framo. Ze maakte pruttelkistjes. Niet oneerbiedig bedoeld, maar het geluid van een Trabant was hetzelfde geluid als deze lichte vrachtwagen voortbracht. Logisch, want deze heeft een driecilinder tweetakt motor, en ook de motor van de Trabant werd door Barkas gemaakt.

click to see the picture big

bVision & Photography

De fabriek stond in de voormalige DDR en wel in Hainichen. Dat stond ook op het typeplaatje. Niet echt een krachtpatser met maar 29 pk, maar wel een betrouwbaar blokje wat na al die jaren nog steeds draait als een naaimachientje. Er staan filmpjes op internet waar een barnfind model na 25 jaar bij de eerste start meteen loopt. Super van zo’n tweetakt.

click to see the picture big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

14 reacties

  1. Kakel

    Jemig, waar ziet Di Mario die auto’s toch allemaal staan? Heeft hij een soort magnetisch veld dat op ze is afgesteld. Dit is alweer zo’n fantastisch wagentje. Excuus wagen (-: Een echte bjoetie!
    Lieve groet

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.