ECI en IoT en LoRa

ECI en IoT en LoRa

Waar heeft die het over hoor ik u al denken, en gelijk heeft u. Laat ik dan eerst maar beginnen bij het begin. De ECI staat voor Elektro Chemische Industrie en ligt bijna in het centrum van Roermond, aan de Roer, een riviertje dat uitmond in de Maas. En dat was uitermate gunstig want daar kon dus ook electriciteit worden opgewekt. Maar nu dwaal ik af. De oude fabriekspanden stonden leeg en zijn verbouwd tot theater, poppodium, restaurant, gelegenheid om te vergaderen en alles wat er verder langs komt. Dus ook geschikt voor de Roadshow die KPN in samenwerking met Sitech, mijn werkgever er gisteren gaven. Ik was er als toeschouwer maar heb toch nog aardig wat opgestoken van de diverse presentaties. IoT is de afkorting van Internet of Things, of wel alles wat maar kan communiceren. Een wasmachine of een lantaarnpaal kan gegevens verzamelen en doorsturen. Hetzelfde als je Smartphone doet maar dat wordt een dure zaak, want dan moet je voortdurend on-line zijn. En daarom krijgen we LoRa. Een nieuw netwerk, geen WIFI, Geen 3 of 4G maar wel een beschikbaarheid als 4G. Beperkt in data, maar door de lage frequentie wel overal beschikbaar maar met een kleinere bandbreedte. Eens in de zoveel tijd wordt er een soort sms verzonden waarin de informatie versleuteld in zit opgenomen. Video bijvoorbeeld kan niet via dit netwerk. Alleen maar kleine databestandjes, zoals de waterstand, temperaturen, inschakelen van pompen, waterhoogtes en ga zo maar door. Het einde is nog niet in zicht… Lora staat voor Long Range Low Power, een sensor die gegevens verstuurd op regelmatige basis en die in de tussentijd niets doet, een sensor met batterij gaat daardoor 15 jaar mee op LoRa, een smartphone…, shit als je hem nodig hebt is die leeg.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

13 Comments

 1. ECI ken ik alleen van de boeken. En manman als je eenmaal lid was, bleef je dat tot aan je dood toe. Omdat het onmogelijk was je te ont-leden. Gelukkig bracht een verhuizing op ’t laatst uitkomst.

 2. Kakel

  Mooie foto van een indrukwekkend pand. Het is een technisch verhaal en ik heb het met belangstelling gelezen. Dat zegt toch wel iets (-:
  Nooit geweten dat er een riviertje is dat Roer heet. Echt niet, ongelofelijk…
  Lieve groet

 3. Frank-103

  Eci was natuurlijk de concurrent van boek en plaat en moest je ieder kwartaal een boek kopen, in die tijd gingen we regelmatig naar Alkmaar waar een filiaal van Eci zat, en waar ik in de aanbieding een aantal geweldige boeken over spoorwegen heb gekocht, van die boeken waar het gewone Eci publiek niet zo warm loopt. Helaas is dat allemaal verleden tijd!

 4. logbankje

  De ontwikkeling gaan inderdaad door, vergelijk het maar eens met begin jaren 90.
  Het is wel interessant om te volgen. Hans

  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

 5. Ja, ik weet het niet hoor, met dat IoT … Ik zie daar toch nog wel wat beren op de weg m.b.t. de beveiliging ervan. Kijk, als ze jou of mijn weblog hacken, dan is dat nog tot daar aan toe, maar het wordt al anders als straks de aansturing van b.v. de CV gehackt wordt …

 6. Ja.. natuurlijk.. geen probleem.. Ik ging helemaal met je mee.. met roer.. en maas.. die herkende ik nog wel.. En daarna dacht ik.. Dat heeft toch helemaal niets met oude auto’s te maken.. Maar het is nog geen zaterdag natuurlijk.

  Love As Always
  Di Mario

 7. Goede morgen Sjoerd, het is voor mij nog te vroeg om je tekst helemaal door te hebben. Dus eens kijken of dat later op de dag nog wat wordt.
  Ik wens je wel een fijne vrijdag toe.

 8. Ik door blijven lezen tot onderaan, maar was halverwege het spoor al bijster. Alleen dat ligt aan mij hoor, had het gisteravond ook al toen iemand mij alles over huidige marketing ging uitleggen. 🙂

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: