SSL
SSL

SSL

Sinds enkele dagen staat er voor mijn site niet http:// maar https:// niet dat dat voor jullie spannend is, maar na een paar aanvallen op mijn site heb ik het een en ander moeten doen om de site beter te beveiligen, niet alleen aan de achterkant, maar zeker ook aan de voorkant. Ik heb SSL(secured socked Layer) geïnstalleerd, dat houdt in dat er nu een certificaat op mijn server draait en alle verkeer wordt nu gerouteerd naar https://www.bvision.nl. Dat is een hele operatie op een bestaande webserver. Beter is om hiermee te starten als je een nieuwe site
maakt. Maar goed, alle data gaat nu versleuteld over de lijn, met dank aan mijn provider, die de installatie en de routering voor mij heeft gedaan.

En alsof de duvel er mee speelde brak gisteravond rond half elf een hoosbui los zoals ik nog nooit heb meegemaakt. Het water stroomde vanachter de woning aan de voorkant naar buiten. Ook het terras kon deze waterstroom niet aan zodat we toch wel aanzienlijke schade hebben. We zijn met z’n allen uren bezig geweest om zoveel mogelijk de schade te beperken. Om een idee te geven leek het alsof een waterval naar beneden kwam.

click to see the picture big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

19 Comments

 1. Kakel

  Vreselijk, die wateroverlast. En jullie maar hozen en dweilen en soppen. Gevolgd door schoonmaken en overleg plegen met de verzekering. Hier wordt een mens niet blij van… Knap dat je zelf de beveiliging voor je site hebt gedaan. Zou ik absoluut niet kunnen.
  Sterkte met de situatie bij jullie!
  Lieve groet

 2. Frank-103

  Ik krijg nu voor het eerst geen melding meer over onveilige formulieren, probleem is over? Ik moet hier iedere dag de plantjes water geven, op een korte bui op maandag en donderdagochtend na is het hier kurkdroog.

 3. Van de computerdingen snap ik weinig, ben al blij dat ik mijn blog draaiende hou. Maar al dat water wat jullie over je heen krijgen, dat is erg. Heel veel sterkte met het opruimen.

 4. Gelukkig is er een oplossing voor dit soort figuren die niet van je spullen kunnen blijven. Hans

  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

 5. Gelukkig heeft WordPress die beveiliging onlangs ingevoerd zonder dat ik daar als gebruiker iets aan heb hoeven doen. ik zal maar gaan duimen, dat mijn andere site stilletjes blijft doordraaien zonder kwaadwillende hackers an ander vuig volk.
  Balen dat jullie daar alweer de volle laag kregen. Wij komen er hier tot nu toe steeds goed voor weg, ook gisteren hadden we slechts ruim 5 mm regen.

 6. Oei dat is niet best. Als je op een helling woont is bovenaan toch een heel stuk veiliger dan onderaan. Maar jullie hebben het water met hard doorwerken alweer het huis uit. Hier een klein onweertje maar nix aan de hand.

 7. Hoi Sjoerd,

  wat vreselijk! Die hoosbui.
  Wat zullen jullie in de rats gezeten hebben.
  En daarna dweilen… ik benijd je niet.
  Ik wens je daarom een droog weekeinde toe!

  Groetjes, Marlou

  .

 8. Goede morgen Sjoerd, ik zit dus weer aardig aan de goed kant van het zuiden. Gisternacht wel een behoorlijk onweer gehad, gister overdag alleen een aantal regenbuien, maar niet zoals ik op de tv zag. Later op de dag kwam zelfs de zon nog een hele tijd, dus ik heb niet te klagen over het weer.
  Die s was me niet opgevallen in de adresbalk, maar het is toch bar en boos wanneer dat nodig is. Ik wens je een fijne droge vrijdag toe.

 9. oef dat is pittig. Water in huis in nooit leuk. Behalve in bad natuurlijk. Ik kreeg van mijn neefje al te horen dat hij het ook zwaar had daar in het zuiden. Ik zie de https staan… geeft een goed gevoel.

  Love As always
  Di Mario

 10. als ik het weerbericht hoor en op facebook kijk heeft het nogal lelijk gedaan, hier heeft het ook wel geregend en 3x ge-onweert maar ’t valt nog mee zonder overstroming en hagel.
  Ik hoop dat je nu niet meer aan je site moet werken, je hebt dat goed opgelost

 11. marjolijn1

  Die actie hebben ze bij Blogger een paar weken geleden ook uitgevoerd.

  Ja het is bar en boos met het weer, weer veel schade overal.
  Hopelijk op naar een droog en zonnig weekend.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.