Orchis

Orchis

Nu de orchideeën verzameling zich weer langzaam uitbreidt kost het ook iedere week meer tijd om ze te onderhouden. Een mooie klus voor op de zondagmorgen. Jeslynn was ook gisteren hier en tijdens het ochtenddutje heb ik de planten verzorgt. De orchideeën worden iedere week gedompeld in een bad met lauw water waaraan wat voeding is toegevoegd, daar laat ik ze een minuut of tien met de pootjes in het water staan en alles bloeit als kool. Het lijkt een beetje op spelen met water, en dat is het eigenlijk ook. Na afloop kan ik de keuken dweilen… Op de foto een aantal planten in de wachtkamer.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

13 Comments

 1. Wauw, prachtig ja liefde hebben ze nodig en hun badjes, ik hou ze tegenwoordig eerder een meer onder de kraan, de grote ficus zet ik buiten zo nu en dan met hevige regen in deze tijd om te ontstoffen in de winter onder de douche, iets makkelijker dweilen en wegspoelen, hahaha maar ja ik woon gelijkvloers dat moet wel kunnen natuurlijk 😉

  En mijn basilicum wil weer water hebben ik ga dus zo even de gieter vullen voor vandaag een drukke dag voor de boeg vandaag 😀

  X

 2. riakristelijn

  ja zo moet het ook, ik heb er nu niet meer, wel ramen op het oosten en noorden, daar doen ze het wel geloof ik, ik twijfel nog, wil eigenlijk de vensterbanken leeg houden.

 3. Kakel

  Het kost je een zondagmorgen, maar dan héb je ook wat. En Joylinn is nu nog op een leeftijd dat ze jouw aandacht met een paar planten wil delen. Dat “planten” klinkt oneerbiedig, maar dat bedoel ik zo niet (-: Ze zijn prachtig!
  Lieve groet

 4. Frank-103

  Wat een leuke en kleurrijke hobby is dat! Zelf heb ik niet zoveel geduld voor planten, dan zijn treinen een stuk makkelijker. Maar ik vind jouw orchideeën fraai om te zien!

 5. Ha die Sjoerd,

  inmiddels heb ik ook een orchidee gekocht.
  En ik denk, dat ik even bij jou in de leer moet voor de verzorging…
  Is er speciale orchideeen-voeding?

  Ze zijn prachtig…
  Groet van Marlou

  .

 6. Goede morgen Sjoerd, je orchideeën staan er prachtig bij en jullie zullen wel weer genoten hebben van Jeslynn , kortom dat was weer een fijne zondag gisteren. Ik wens je voor vandaag een mooie maandag toe.

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: