Wolseley Hornet Special
Wolseley Hornet Special

Wolseley Hornet Special

click to see the picture big

bVision & Photography

Wellicht hebben een aantal van jullie deze auto al gezien bij Jan van Afanja’s weblog. En dat klopt uiteraard. Jan vroeg of ik deze auto in mijn virtuele garage wilde hebben. En daar zeg ik dan geen nee tegen. het is een Wolseley Hornet Special die hij ontdekte terwijl hij stond te genieten van het uitzicht over het IJsselmeer vanaf het 10 m hoge Reaklif (het Rode Klif). Hij dacht gelukkig ook aan mijn Virtuele Garage die door deze donatie een showtrekker rijker is geworden.

click to see the picture big

bVision & Photography

Het duurde niet lang of ik had de huidige berijder van deze prachtige sportwagen gevonden, ene meneer Jack Peppiatt, een echte Globetrotter en vooral ook een echte autokenner en verzamelaar. Jack doet vandaag met deze Wolseley Hornet Special mee aan de Pre-War Prescott Garden Party and Hill Climb Day (Saturday 16th July, 2016) Een uniek motorsport evenement voor vooroorlogse auto’s op het prestigieuse Prescott dat overigens beheerd wordt door de Bugatti owners club. En durven ze te zeggen dat toeval niet bestaat.

2016 Rally Entrants – Updated 11/7/16
Entry Reg. No. Car Name

147 VF 6700 1929 Morris Minor tourer John Stubberfield
148 BGC 742 1934 Wolseley Hornet Special Jack Peppiatt
149 UF 5170 1929 Morris Cowley Special Edward Bick

click to see the picture big

bVision & Photography

Deze Wolseley Hornet Special is gebouwd in 1934. Het is geen racewagen, daarvoor waren de 45 pk sterke motoren niet zwaar genoeg, maar het is een super toerwagen, waarvan Jan terecht opmerkte dat deze motor liep als een naaimachine, en dat al meer dan 80 jaar. Je ziet het niet door het dek, maar het is een four-seater. In die tijd was het gebruikelijk dat men een chassis bouwde en bij de buren, en in het geval van Wolseley, vaker bij MG, ging kijken of er iets naar hun gading was. Zo rijden er ook Wolseley’s rond met de basis van de 1800cc motor die in mijn MG zit. In 1935 stopte de productie van sportwagens en werd de sportafdeling waar deze Wolseley’s werden gebouwd, overgedragen aan MG, die daar uiteraard dankbaar gebruik van maakte. De opvolger van deze Hornet Special was dan ook een MG.

click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

16 Comments

  1. Hopelijk krijgt hij een mooi en prominent plekje in je virtuele garage, Sjoerd, want dat verdient dit nog steeds in perfecte staat verkerende en soepel draaiende oldtimer wel, lijkt me.
    Een paar uurtjes rondkijken bij die Pre-War Prescott Garden Party and Hill Climb Day lijkt me ook helemaal niet gek. Tjonge, wat een mooi spul. 🙂

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.