Spanning in ’t Ven
Spanning in ’t Ven

Spanning in ’t Ven

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Het is even wat rustig met het aanbod van de trafohuisjes, dat geeft mij de gelegenheid om weer eens ene uit mijn eigen archief te halen. Deze vond ik toevallig op weg naar Peer in België. Zoals je aan dit kasteeltorentje kunt zien had deze ook eens een bovengrondse voeding. De aansluitingen daarvan zaten aan de voorzijde. Langzaam aan verdwijnen ook in België dit soort iconen uit de geschiedenis. Het torentje staat aan de Venweg in Maaseik

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

’t Ven is een gehucht van de Belgische stad Maaseik. De Venweg vormt de historische kern. Het is gelegen ten noorden van het centrum van Maaseik. Het gehucht ’t Ven zou in de 14de – 15de eeuw ontstaan zijn bij de ontginning van het dekzandgebied. ’t Ven staat afgebeeld op de Ferrariskaart (1771-1777) onder de naam “Hameau Venne” en op de Atlas der Buurtwegen (1841) onder de naam “Ven Hameau” waarbij ‘hameau’ Frans is voor gehucht.

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

En deze raad zou ik met 10.000 volt zeker ter harte nemen. Dit toch doen levert vaak een verkoold lichaam op met deze spanning.

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

13 Comments

  1. logbankje

    Het bovengrondse net zal zo langzaam verdwijnen, maar de trafohuisjes blijven hun dienst wel doen.
    Peer in België Doet me denken aan een reclame op radio Mi Amigo over de meubelzaak. Hans

  2. Lijkt wel een watertorentje maar dan uit Madurodam 🙂 . Mooi huisje weer deze week. OT: uiteraard heb ik gezorgd dat ik buiten beeld bleef, maar onze hand Happy stond er wel heel prominent op. Ze zeggen wel eens honden en baasjes gaan op elkaar lijken, nou Happy pakt het dus a;l snel op 🙂 . PS klopt het dat je vannacht even uit de lucht was, kreeg je site niet te zien.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.