The Weekend

The Weekend

Het weekend was eigenlijk bar en boos. De halve familie ziek en we zijn de deur niet echt uit geweest. Ik hoest me de longen uit het lijf, maar ook dat zal wel weer overgaan. Zondag was mijn kleindochter hier, en dan moet je toch even over de ongemakken heen zetten. Trouwens lekker gegeten zondagavond. Ik had zelf rijst met kip in zoetzure saus gemaakt. Super lekker voor wie het wil maken, het is niet moeilijk.

Bak op laag vuur een kleine ui met een teentje knoflook en een cm of drie verse gember (wel heel klein snijden uiteraard). Voeg daaraan een eetlepel soja, drie eetlepels witte wijnazijn, drie eetlepels tomatenketchup, een half blikje tomatenpuree, een flinke eetlepel bruine basterdsuiker en een blikje ananas partjes en een eetlepel maizena toe. laat zachtjes warm worden en verdun met water tot de gewenste dikte. Bak de stukjes kip bruin, ik had een pond haasstukjes en stukken van een centimeter gesneden, en voeg toe aan de saus laat dit nog een minuut of tien garen (de smaak van de saus kan dan in de kip trekken). Welke rijst u erbij maakt is niet zo belangrijk. Wij gebruiken altijd volkoren rijst. Maar basmati of een andere rijst kan ook. Dat is smullen!

En Jeslynn, gisteren inmiddels vier maanden oud, die vond het prima en lag lekker te spelen in onze ballenbak…

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

20 Comments

 1. logbankje

  Dat hoesten en proesten zit vast in de lucht, gelukkig wat afleiding door het eten en Jeslynn.
  Nog van harte met haat vier maanden. Hans

  Ot. Je verzoekje ligt op de Bank voor de volgende show.
  De shows staan allemaal op: http://logbankje.nl

 2. Kakel

  Wat wordt ze al groot! Ongelofelijk…vier maanden alweer. En wat een mooi kindje. Dat was jullie vast nog niet opgevallen (-:
  Je recept leest heerlijk weg. Ik heb het opgeslagen. Bedankt!
  Lieve groet

 3. Het is beter dat ik het koken overlaat aan d’n vrouw….
  En wij hadden een fijn weekend, zaterdag naar de nieuwe pup wezen kijken, en gisteren rustig de boel gelaten ivm de hitte.
  En die kleindochter van je…nog even en dan is de ballenbak, de ballenbak en kan je er op je achter haar aan. 😉

 4. Zoetzure saus is ook heel makkelijk te maken, je kunt ook wel grote stukken gember mee laten trekken, in dunnen plakken doe ik het dan eventueel en dan net als bij laurier erin laten zitten of eruit vissen als het op mijn bord terecht komt, hahahaha

  Off topic, jouw panter: Panter – moed, meedogenloosheid, spieren, kracht, eis op waar je recht op hebt, geheimzinnig, solitair, super gevoelig, geduldig, je eigen kracht kennen, leer je eigen zwakheden onder ogen zien en leer er mee om te gaan.

  X

 5. Frank-103

  Dat klinkt lekker, dat kipgerecht! Die verkoudheid komt vast door het sterk wisselende weer bij jullie, daar hebben we hier aan de kust niet zoveel last van. Het is hier niet zo warm en regen hebben we ook al weken niet gezien!

 6. Ha die Sjoerd!

  Bedankt voor het recept!
  Ik krijg zaterdag eters, dus ik denk, dat ik dat ga maken. Niet moeilijk!

  Wat is het meisje Jeslynn een beeldschoon kindje…

  Dag!
  Groet van Marlou

  .

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: