De Amstenraderweg in Hoensbroek
De Amstenraderweg in Hoensbroek

De Amstenraderweg in Hoensbroek

Plaatste ik enige tijd terug een foto van de flat in aanbouw (1953) waarin ik mijn jeugd heb beleefd, trof ik op het internet een foto aan uit begin 60 er jaren waarin deze flat klaar is en ook de nieuwe spoorbrug staat. Deze spoorbrug was een onderdeel van het mijnspoor wat van de staatsmijn Emma naar Geleen liep, alwaar het uitkwam op de lijnen van de NS. Op dat moment was deze spoorbrug net vervangen, maar dat is een verhaal apart, dat kan ik ook nog wel eens uit de doeken doen.
op de grasstrook ziet u een vierkante verkeerszuil staan, zo’n geel geval zo’n 1 meter 20 hoog. Dat is een motorrijder bijna noodlottig geworden. Die kwam van bovenaf naar onder rijden en reedt iets te hard en raakte de stoeprand, vloog van zijn motor af en kwam met zijn hoofd daarin klem te zitten. Hoe krijg je het voor elkaar, door adequate hulp door o.a. mijn ouders en een goede helm heeft de goede man het overleefd. De helm hebben ze later uit de zuil gehaald

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

14 Comments

 1. hanscke

  Wat een gruwelijk verhaal. In musea kom ik die verkeerszuilen nog wel eens tegen. Heel vertrouwd maar ook weer heel vreemd dat ze niet meer in ons straatbeeld te vinden zijn.

 2. riakristelijn

  Altijd leuk die oude foto’s en dan ook nog zo’n bijbehorend smeuïg verhaal. Hier is afgelopen weekend weer een motorrijdster verongelukt, 26 jaar..

 3. Ha die Sjoerd,

  wat ontzettend leuk, dat je een foto uit die tijd hebt gevonden!
  Ik hou wel van een beetje nostalgie!
  Zo kreeg ik pas een fotootje van mijn buurmeisje van toen ik 3 was.
  Van 100 jaar geleden dus…
  De plek waar we staan is een plek waar veel herinneringen liggen.

  Fijn!

  groet van Marlou

  .

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: