Woensdag kipdag zullen we maar zeggen, kipfileetjes met zelfgemaakte puree van kruimige aardappels en een salade van ui, veldsla en mijn geheime dressing. Het recept van de dressing is zo geheim dat ik zelf niet meer weet wat ik er allemaal in heb gedaan. Ik heb een idee, begin met mosterd, beetje sojasaus, wat koffiemelk, even proeven, wat peper en zout erbij, te scherp, wat bruschetta erbij, en een beetje honing en zo groeit een saus. Wel blijven proeven uiteraard… Trouwens hoe bak ik een kipfilet. Eerst zout en peper erop, oven voorverwarmen op 180 graden, braadpan heet maken, half rijstolie of andere neutrale olie zoals arachideolie en half boter erin, als alles begint te bubbelen de fileetjes erin, bruin bakken en dan overdoen in een ovenschaal, ongeveer een half glas droge witte wijn erover schenken en dan het braadvocht uit de pan erbij doen. Twintig minuten in de oven en je hebt heerlijk malse kipfileetjes. De puree is geen geheim, gewoon kruimige aardappels koken tot ze gaar zijn, afgieten, even stampen met een stamper totdat de aardappels redelijk fijn zijn, klont boter erin, wat melk erin, een beetje nootmuskaat, en schrik niet, een beetje kaneel erin. Met de mixer glad roeren tot een smeuïg mengsel. Alles was op…
Kiepke
bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek
Ik geloof het graag, dat álles opging. Ga ik ook eens proberen: kipfilet uit de oven. Bedankt voor je tip!
Lieve groet
Ik ga gewoon een keer rond etenstijd bij je langs, om te proeven!
Een prachtige kook log, zeker met je geheime dressing.
koken is ook gevoel en smaak, staat niet in de boekjes is een beleving. Hans
Het leest lekker weg…..
Het water loopt mij in de mond, Sjoerd!
hier staan de krootjes en de speklapje klaar voor vandaag, ik heb ook al honger.
je doet me zin en honger krijgen
Ben niet zo erg gek op kipfilet, maar zoals jij het klaar maakt zal het vast heel lekker zijn.
Smakelijke groet,
Dat van die dressing, whahahahaaaaaa ja zeer herkenbaar, doe ik ook weleens, wat heb ik nog in de kast, vervolgens weet ik het zelf niet meer als ik het nog een keer wil doen, eigenlijk even opschrijven, pen en papier bij de hand houden 😛
X
Ik zit nog aan de kofiie, maar dankzij jouw omschrijving begin ik zo waar al trek te krijgen in een warme maaltijd. 🙂
Het zal inderdaad lekker zijn.
Ik zou er nog een beetje honing bij doen, bij die dressing. Smullen.
Goede morgen Sjoerd, jij bent echt een keukenprins 🙂
Ik wens je een fijne donderdag toe.
Ik kan me goed voorstellen dat dit woensdagse feestmaal helemaal op is….!
Bij ons in woensdag juist meestal wokdag. Lekker snel klaar, dat is omdat woensdag een drukke dag is juist wel prettig.
Love as always
Di Mario
dat leest lekker :o)
ik krijg er honger van
en die geheime saus……mmmmm
@->- voor jou