Kiepke
Kiepke

Kiepke

Woensdag kipdag zullen we maar zeggen, kipfileetjes met zelfgemaakte puree van kruimige aardappels en een salade van ui, veldsla en mijn geheime dressing. Het recept van de dressing is zo geheim dat ik zelf niet meer weet wat ik er allemaal in heb gedaan. Ik heb een idee, begin met mosterd, beetje sojasaus, wat koffiemelk, even proeven, wat peper en zout erbij, te scherp, wat bruschetta erbij, en een beetje honing en zo groeit een saus. Wel blijven proeven uiteraard… Trouwens hoe bak ik een kipfilet. Eerst zout en peper erop, oven voorverwarmen op 180 graden, braadpan heet maken, half rijstolie of andere neutrale olie zoals arachideolie en half boter erin, als alles begint te bubbelen de fileetjes erin, bruin bakken en dan overdoen in een ovenschaal, ongeveer een half glas droge witte wijn erover schenken en dan het braadvocht uit de pan erbij doen. Twintig minuten in de oven en je hebt heerlijk malse kipfileetjes. De puree is geen geheim, gewoon kruimige aardappels koken tot ze gaar zijn, afgieten, even stampen met een stamper totdat de aardappels redelijk fijn zijn, klont boter erin, wat melk erin, een beetje nootmuskaat, en schrik niet, een beetje kaneel erin. Met de mixer glad roeren tot een smeuïg mengsel. Alles was op…

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

17 Comments

  1. Dat van die dressing, whahahahaaaaaa ja zeer herkenbaar, doe ik ook weleens, wat heb ik nog in de kast, vervolgens weet ik het zelf niet meer als ik het nog een keer wil doen, eigenlijk even opschrijven, pen en papier bij de hand houden 😛

    X

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.