Volkswagen Transporter T2 (type 265)

Volkswagen Transporter T2 (type 265)

click to see the pictures big

bVision & Photography

Kijk eens hier wat ik gevonden heb zei Shirel tegen di Mario een bus voor in de garage van bVision. En terecht uiteraard want een volkswagen transporter met deze configuratie tref je niet zo vaak aan. Ik ken deze opbouw op een type 265 niet, maar dat mag de pret niet drukken. Het is een unieke wagen die waarschijnlijk nog in de staat is zoals hij gekocht is. Die heeft zijn geld meer dan opgebracht.

click to see the pictures big

bVision & Photography

De Volkswagen Transporter type 2, die in de wandelgangen toch echt gewoon volkswagenbus genoemd werd, is geproduceerd van 1968 tot 1979. Het is een manusje van alles en werd vooral ingezet als bedrijfsbus voor aannemers, naast materiaal werden in de ochtend eerst de werkmensen opgehaald, niet iedereen had een auto in die tijd, en daarna werd de auto ingezet voor het vervoer van materialen voor de bouw. Een echte alleskunner die ook een slechte naam had. Niet door de slechte kwaliteit, maar meer door de onbehouwenheid van de bestuurders. De volkswagenbus was betrokken bij veel aanrijdingen met dodelijke afloop. Rijden erin was een genot…

click to see the pictures big

bVision & Photography

18 Comments

  1. Pingback: Israël 2016 – Di Mario

  2. Ik zit mij nu te bedenken dat ooit bij mijn opa en oma weer, de bakker en de melkboer in zo’n busje kwamen, en dat we er ook echt in gingen om te winkelen, bij de melkboer dan niet, maar bij de bakker wel… dat ik erin paste rechtop, maar zit mij nu te bedenken, paste mijn oma wel of de bakker zelf, hahahaha

    Apart model dit die ik ook nog nooit gezien heb, goed gevonden Shirel!

    X

  3. Goede morgen Sjoerd, kijk zelfs tot in Israël wordt er naar auto’s voor jouw virtuele garage gespeurd. Goed van Shirel dat ze deze heeft gevonden en Di Mario heeft er weer een mooi serie foto’s van gemaakt.
    Ik wens je een fijne zaterdag toe.

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: