Verstopte spanning in East Preston
Verstopte spanning in East Preston

Verstopte spanning in East Preston

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Van Jeanne kreeg ik het volgende bericht

Hoi Sjoerd
Niet dat ik echt loop te zoeken, maar met al ons gewandel in Engeland, leek het mij leuk om ook vanuit hier een transformatorhuisje te kunnen opsturen. Opeens realiseerde ik mij, dat ik er geen een zag. Dat kan toch niet? Totdat mijn blik viel op deze schutting. Vanuit een dubbeldekker (Coastliner), bovenin, kon ik over de schutting kijken en zag ik, hoe de Engelsen hun elektriciteit-verdeling regelen. Geen mooie huisjes dus, maar schuttingen. Ik weet niet of dit voor je rubriek in aanmerking komt, maar ik vond het gewoon leuk om je dit te melden. De plek waar de bushalte was in East Preston, Fairlands.

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Deze transformator staat dus gewoon in de buitenlucht. Ook dat kan natuurlijk als je de verdeler voor de laagspanning in de buurt zet. Alleen is dit niet helemaal vandaalbestendig. Je maakt het koperdieven wel heel gemakkelijk. Het heeft wel wat, verscholen achter zo’n half vergaan planken schot.

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

East Preston is een plaats in het bestuurlijke gebied Arun, in het Engelse graafschap West Sussex en heeft circa 5500 inwoners. Het ligt ongeveer halverwege tussen Littlehampton en Worthing, aan de zuidkust tussen de South Downs en het Engels Kanaal. Het dorp is een mix van oud en nieuw, en is gemakkelijk bereikbaar via de weg (A259) en per trein.

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

11 Comments

  1. Frank-103

    Ach, die Engelsen zijn niet gek, het zal best zo kunnen. En als de koperdief dan een stroomstoot krijgt bespaart dat weer een cel, rechtszaken etc. Misschien moeten we dat hier ook zo gaan doen?

  2. Het is idd nog behoorlijk zoeken naar een Brits elektriciteitshuisje. Uiteindelijk vond ik er nog 1 in een dorpje bij Norwich: https://goo.gl/maps/Z49JWJq1j2L2

    Het lijkt er op dat zij langer door zijn gegaan met bovenleidingen en mogelijk voorheen trafo’s in die masten hebben gehad, zoals je in de USA nog veel ziet. Vervolgens zullen ze net als hier steeds vaker metalen buitenkasten plaatsen. Hier in NL verdwijnen ook regelamtig van die leuke oude huisjes omdat ze in de weg staan. Dan komen er tegen de heg een stuk of 3 veel kleinere metalen kasten terug. Maar ook staan ze hier vaak in steegjes, waar een je normaal gesproken niet komt. Zo vermoed ik dat Hoensbroek er zeker 25 heeft en je ze vast niet allemaal weet te vinden.

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: