Heet Hè
Heet Hè

Heet Hè

Ha heerlijk, mijn kantoor ligt op de zonkant maar gisteren om zeven uur in de ochtend, het raam een stuk open en genieten van de nog koele ochtend lucht die je kantoor binnen stroomt, moet kunnen. Nu weet ik wel dat je in deze omstandigheden beter ramen en deuren dicht kunt houden, maar buiten was het koeler dan binnen. Toen de zon echt doorbrak heb ik alles weer netjes dicht gedaan om de airco zijn werk te laten doen. Het begon met zo’n 23 graden, en het werd warmer en warmer en warmer. Shit, airco defect. Op sommige dichtbevolkte kamers vond al enig vluchtgedrag plaats naar de koelere gangen en de kamers op de schaduwkant. Maar gelukkig had ik door mijn actie nog enig respijt. Maar langzaam maar zeker druppelde bij mij ook enkele druppels zweet naar beneden naar plaatsen waar je die niet wil hebben, de inmiddels geritselde ventilator bracht nog enige verkoeling maar uiteindelijk stond ook ik in een kamer aan de achterzijde van het gebouw. Maar wat zouden we klagen, dit is toch precies het weer waar anderen veel geld voor overhebben om naar toe te gaan en dat dan vakantie noemen… Miste nog de piña colada (Spaans: piña colada, ‘gezeefde ananas’), maar die zat gisterochtend al in mijn smoothie uiteraard zonder de daarbij gedachte rum, daarvoor was het nog te vroeg.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

18 Comments

 1. logbankje

  Laat de ramen ’s nachts ook open staan scheelt “s morgens weer.
  Maar als de airco het begeeft door de hitte, is het afzien. Hans

  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

 2. Kakel

  Ooit heb ik eens rode pepers gedroogd in de magnetron zodat de cursisten ze konden gebruiken om op kransen te plakken. Deed ik de magnetron open, liepen de tranen in mijn ogen (-:
  Voor het mooie is het te warm maar daar ga ik niet over zeiken.
  Fijn weekend!

 3. Dat van die vakantie zeg ik ook altijd, hahahaha Maar ja, het verschil is natuurlijk dat mensen dan vrij zijn, en niet op een kantoor verplicht zitten en kunnen gaan en staan waar ze willen of in een zwembad of een zee kunnen gaan hangen 😉

  X

 4. Ik hou het in huis doorgaans goed uit. Gisteravond deed ik rond 21 uur de deuren alleen een paar uur te vroeg open. In huis was het toen nog 24 graden en buiten 26. Kortom m’n huis warmde weer op waar dat niet de bedoeling was. Zelf kan ik slecht tegen airco’s, meestal loop ik daar bronchitis mee op.

 5. Goede morgen Sjoerd, gelukkig hoef ik niet meer te werken, want in een bus is het snel erg warm. NU kregen we meestal een zomerrooster, ( werken tot 13.00 uur) als het buiten 28 graden was. Maar je zonder airco tot 13.00 uur moeten werken in een stilstaande bus, is niet ideaal want om een uur of tien was je al gebakken.
  Als bij jou de airco stuk is, helpt het om een bak ijsklontjes voor je ventilator te zetten, dan wordt het koeler in je kantoor.
  Ik wens je een fijne dag toe.

 6. Het was bij mij nog wel uit te houden, vonden de klanten, Persoonlijk vond ik dertig graden in de winkel ook nog wel kunnen. Maar om nou te zeggen dat het koel was… nee dat niet, maar dat is niet erg.

  Love As Always
  Di Mario

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: