Het water

Het water

click to see the pictures big

bVision & Photography

Vandaag wordt u meegenomen in de tijd, letterlijk en figuurlijk, en wel in de sluitertijd. Bij een moderne camera is het mogelijk om de sluitertijd vast te zetten. Op de bovenste foto ziet u het water alsof u er zelf naar kijkt. De mens kan de tijd dat hij kijkt niet versnellen of vertragen. Met een camer kan dit wel. Bij een snelle sluitertijd wordt alles bevroren en ziet de foto uit alsof je er zelf naar kijkt. Met een langere sluitertijd kijkt de camera wat langer naar het beeld en zet het beeld dan op een foto. Zoals de onderste foto. Snelheid lijkt te vervagen, go with the flow and the magic of time.

Foto Boven Onder
iso 400 100
sluitingstijd 1/125 sec 1/4 sec
diafragma F5.6 F14
click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

17 Comments

 1. Frank-103

  Spelen met de sluitertijd is erg leuk! Dat konden spiegelreflex camera’ s vroeger ook al, omdat afdrukjes wat duurder waren was het minder leuk daar mee te spelen.

 2. Prachtig! En ja, ik geloof dat ik dat ook moet kunnen, maar snappen doe ik het met deze digi camera nog niet, terwijl ik vroeger met de analoog dit wel kon, hahahaha

  Dank je wel voor het delen van deze prachtige foto’s van stromend water, altijd magisch!

  X

 3. Goede morgen Sjoerd, goed dat je dat verschil laat zien en uitlegt hoe het komt. Ik heb geen verstand van fotografische technieken, ik klik maar wat raak en zie het resultaat wel. Mooie foto’s allebei trouwens.
  Nu ik wens je een fijne dinsdag toe, ik ga er zo weer vandoor.

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: