Saab 96
Saab 96

Saab 96

click to see the pictures big

bVision & Photography

De Saab 96 op de bijgaande foto’s trof ik aan in de parkeergarage van Appie in Roermond. Vandaar dat de kwaliteit van de foto’s niet helemaal is wat ik er zelf van zou verwachten. Maar om ‘m niet op de foto te zetten was ook geen optie. De wagen is van 1972 en heeft een Ford Taunus V4 motor afkomstig uit de Taunus 12M.

click to see the pictures big

bVision & Photography

De Saab 96 werd geproduceerd van 1960 tot 1980 en er werden er zo’n half miljoen van gemaakt. Het was de opvolger van de Saab 93 en stond ook op het oorspronkelijke onderstel van de Saab 92, zoals ook zijn voorganger. Oorspronkelijk zat in deze Saab’s een 750 cc tweetakt motor met een 3, later 4 gang versnellingsbak met vrijloop om problemen met het ontbreken van smering bij de tweetakt te voorkomen. Op de versnellingsbak van de latere viertakt van de taunus 1500 cc motor bleef deze vrijloop, tot de Saab 99 toe.

click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

13 Comments

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.