Werfspanning in Den Helder

Werfspanning in Den Helder

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Wieneke stuurde me de bovenste twee foto’s van dit Trafostation toe die genomen zijn op de werf van het Marine museum in Den Helder. Via Google Maps (de laatste twee foto’s) kon ik er toch wat dichterbij komen om te zien dat het hier om een meervoudige verdeler gaat, dat wil zeggen een groot trafohuisje met meerdere traformatoren erin. Maar hier eerst de woorden van Wieneke, want zonder haar foto’s was ik hier nooit op gekomen:

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Hallo Sjoerd,
Wij waren een paar dagen in Amsterdam en op weg naar huis in Friesland besloten we het Marinemuseum in Den Helder te bezoeken. Een dikke aanrader, maar dit terzijde.
Het regende die dag steeds en het was buiten behoorlijk donker, maar ik zag vanaf het terrein van het museum op de naastgelegen voormalige werf van de marine dit grote trafohuis staan.
Ik kon helaas niet dichterbij komen om er omheen te lopen voor nog wat andere foto’s, maar misschien is deze afstandsfoto toch wel geschikt voor je verzameling.
Groeten van Wieneke

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Het Marinemuseum is gevestigd op de Oude Rijkswerf, ook wel Willemsoord genoemd. Hier werden in vroeger tijden marineschepen gebouwd en onderhouden. Ik kan me voorstellen dat bij zo’n werf aardig wat stroom werd verbruikt. Het terrein en de gebouwen zijn nog steeds eigendom van de Koninklijke Marine. En uiteraard zijn alle foto’s van zo’n trafostation welkom. Wellicht kan ik ze niet altijd gebruiken, maar ik weet dan in ieder geval waar het staat.

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

16 Comments

  1. logbankje

    Wat een leuke plaats, de werf van het Marine museum, doet me denken aan de tijd dat ik VEV opleidingen volgde in Heerhugowaard, daar zaten ook jongens van de werf op. Hans

  2. Oh, wat geinig, dat je nog foto’s van de andere kant op internet hebt gevonden. Als het beter weer was geweest had ik nog wel een poging ondernomen om op dat terrein te komen, maar zo is het ook goed.

  3. Goede morgen Sjoerd. Allereerst nog gecondoleerd met het verlies van je collega/vriend. Ja de een gaat jong en de ander wordt over de honderd. Waarom, dat is een vraag zonder antwoord.

    Nu het trafohuis, zoiets heb ik hier nog nergens gezien, groot en apart. Leuk dat ze aan de ene kant die raampjes gedraaid hebben.
    Ik wens je een fijne zondag toe.

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: