Whisk(e)y

Whisk(e)y

Wat wellicht niet iedereen weet is dat ik een liefhebber van Whisk(e)y ben, en dan maakt het niet uit hoe je dat schrijft of waar het gemaakt wordt. Het liefste een Single Malt, maar een goeie blend gaat er ook wel in in, maar wel met mate uiteraard. Maar daarover gaat eigenlijk het verhaal niet. We waren op zoek naar een eyecatcher in de hoek van de woonkamer, het tafeltje dat er stond was het bekijken niet meer waard en de plant die er stond was door de katten dusdanig mishandeld dat alleen de composthoop er nog blij van werd.. Ik had in mijn hoofd een rond kastje, maar als je mijn vrouw op internet loslaat kom je op de gekste ideeën. Een kastje werd het dus niet, maar wel een oud Whisky Barrel. 225 liter, dus een joekel van een ding, maar die hoek kan dat hebben. Plantje erop, fles whisky erbij, maar het stond van gene meter. De fles whisky viel helemaal in het niet. Dus dan maar een iets grotere erop, wel met de belofte dat ik er voorlopig even af moest blijven. Het werd dus een flesje van drie liter… En dat gele beest daar in de midden hebben we gevonden in een winkel in Goes, waar geestelijk gehandicapte kinderen mooie voorwerpen maken als therapie. De prijs die wij ervoor betaald hebben staat niet in relatie met de arbeidstijd en energie die erin gestoken is, en als een van de verkoopsters er was geweest die hieraan gewerkt had hadden we het niet gekregen… Die vond alle voorwerpen zo mooi dat ze er geen afstand van kon doen. En zo heeft zoiets kinderlijks opeens een hoge waarde. Of het nu zo’n initiatief is of een derdewereldwinkel, mijn bijdrage is wellicht niet zo groot, maar ik moet altijd iets meenemen. Overigens hebben we daar ook nog een misvormde schaal meegenomen die hier rondstaat, die alleen mooi is door zijn lelijkheid. Jammer dat niet meer mensen dit beseffen en door een paar euro te geven, die kinderen en jong volwassenen een zetje in de rug te geven en een meer menswaardig bestaan te gunnen.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

17 Comments

 1. Hear, hear! Voor het gele beest, ben ik helemaal met je eens, het zijn geen inkomsten, maar investeringen voor die paar euro kunnen ze weer door, kan ik helemaal weten natuurlijk omdat ik zelf met Creatief talent met verstandelijk beperkten werk 😉 Jammer dat jij zover weg zit eigenlijk.

  En wat een top idee, als je er ruimte voor hebt! Ik hou daarvan, niet de Whiskey zelf, maar wel als voor de mooi, zelf heb ik een heel klein flesje tussen allemaal mooie lege flessen van de Action en zo staan, hahaha

  X

 2. Kakel

  Toch een goede aankoop van je echtgenoot (-:
  In Dordt heb je ook zo’n winkel. Ik kan er niet voorbij lopen zonder iets te kopen. Het zijn betaalbare spulletjes maar het gevoel dat je aan je bezoek overhoudt is onvergelijkbaar met alle andere aankopen.
  Lieve groet

 3. Frank103

  Erg decoratief staat die fles op dat vat. Zelf drink ik alleen op festjes en partijen, en dan alleen als ik niet met de auto ben. Feitelijk drink ik dus een paar biertjes per jaar, verder niks. Zo’n fles wisky daar zou ik heel lang mee doen.

 4. Ja, ieder zijn ding he, ik ben op zich zeer zuinig met aanschaffen van dingen omdat ik er geen afstand van kan doen. Iets staat niet meer, of zo, komt niet in mijn woordenboek voor. Drank overigens ook niet.

 5. O mooi. Wij hebben twee nijlpaarden die zijn gekleid door een doofblinde jongen. Dat is kunst, het wezen van een nijlpaard precies getroffen ook al heeft hij nog nooit een nijlpaard gezien, tenminste niet met zijn ogen.

 6. Goede morgen Sjoerd. Mooie aanwinsten hoor en ja die mensen genieten door hun vrije expressie te uiten. Als het dan nog verkocht wordt is het een steuntje in de rug zoals je zei. Ik wens je een fijne dinsdag toe.

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: