Koop mijn receptenboek
Koop mijn receptenboek

Koop mijn receptenboek

Steeds meer, van oorsprong blogsites, beginnen zich te ontwikkelen als verkooppunt van boeken. En dan praat ik niet van schrijvers die hun eigen boeken promoten, maar wel het serieus verkopen van naar mijn idee hobbymateriaal, op een avondje koken in elkaar gezet. Als voorbeeld mijn recept voor een groene smoothie. Jullie hebben het zelf uit kunnen proberen, en zo af en toe verschijnt er nog wel een ander recept, maar ik ben dan ook geen foodblogger. Maar niet op die sites, je krijgt een gratis receptenboekje met een paar recepten en proberen je meteen een e-book te verkopen met meer recepten. Je even lekker maken, en als je meer wil komen er dollartekens voor de ogen met “KOOP MIJN BOEK”. De echte blogger doet dit niet, voor de foodblogger is dit schijnbaar normaal aan het worden. Vooral diëten met koolhydraatarme recepten en Paleo recepten zijn overal te koop. Overigens zijn er ook nog foodbloggers die het voor hun plezier doen… Die komen niet met een gratis e-book, maar plaatsen dat gewoon op de site. Gelukkig weet ik die sites ook nog te vinden.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

13 Comments

 1. Je brengt me wel op een idee, ik ga eerdaags maar en stegen betaling uitleggen hoe je een ei kookt in deel twee maken we het moeilijker dan gaan we over tot het bakken van een ei. Deel drie ben ik nog aan bezig daar ga ik een ommelette in behandelen. 🙂

 2. Om de zoveel tijd krijg ik volgers bij die als ik dan hun blog bekijk louter commercieel zijn over welk product dan ook. Die laat ik links liggen. Ik heb de indruk dat vooral vrouwen op deze manier met food en lifestyle proberen hiermee een centje te verdienen.

 3. Hahahaaaa… Sjoerd!
  Ik doe lekker niet mee.
  Ik kook m’n eigen dingetjes en alle recepten zijn al te vinden op het www.

  Om een mooi bord met eten te fotograferen heb je meer nodig dan je mobieltje.
  Kijk maar eens naar de foto’s van Oof Verschuren…

  Dagdag!
  Smakelijke groet van Marlou

  .

 4. Frank103

  Er zijn toch een boel bloggers die geld willen verdienen met hun blog. Soms lukt dat ook, er zijn modebloggers die van hun blog kunnen leven. En denk ook eens aan Enzo Knol. En e-boeken verkopen via je blog is natuurlijk ook een mooie manier om met het blog geld te verdienen.

 5. Goede morgen Sjoerd, Ik heb geen kookboek van node, dus ik bestel je gratis receptenboekje niet. Zeker niet in E-book vorm. Ik ben nog een ouderwets persoon, met een desktop die boven staat en ik zie me niet alles uitprinten of anders heen en weer rennen van boven , naar de keuken. Maar bedankt voor het aanbod 🙂
  Ik wens je een fijne dinsdag toe.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.