De nieuwe tafel
De nieuwe tafel

De nieuwe tafel

Onder het maken van de avondmaaltijd dacht ik eraan dat ik jullie de nieuwe tafel nog niet had laten zien. Je weet wel, die van vorige week woensdag nog zonder de nieuwe stoelen maar dat mag de pret niet drukken. Weet u meteen wat er die dag gekookt is… Penne met quinoa, geraspte Pandano en een zoete paprika/tomatensaus volgens geheim recept van de kok. Dat recept van die overigens geheel met verse groenten en kip gemaakte saus verschilt met wat er toevallig in de koelkast ligt. Dat kan zoals in dit geval zijn:

 • Kipblokjes gemaakt van kiphaasjes
 • teentje knoflook
 • ui
 • twee zoete paprika’s
 • 8 tomaten (middel)
 • half blikje tomatenpuree
 • basilicum en wat gedroogde Italiaanse kruiden (Verstegen)
 • stengel fijngesneden bleekselderij
 • kuipje bouillon (Knorr)
 • peper uit de molen

Eerst even de kipblokjes aanbakken en daarna uit de pan vissen, dan de ui, knoflook en paprika even aan fruiten, daarna even de tomatenpuree meebakken. En dan kan de rest erin en een uurtje pruttelen, vervolgens de kip weer terug en nog een minuut of tien laten sudderen, door de bouillon is zout meestal niet noodzakelijk. Klaar is de saus. U mag voor mij de kip best vervangen door bijvoorbeeld (mager) rundergehakt, of de tomaten vervangen door een blik gepelde tomaten, het is maar zoals het uitkomt.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

15 Comments

 1. Een tafel van glas, en dan twee Shelties hebben rondlopen …. die van onderen al he eten kunnen bekijken…… denk met die natte neuzen geen eind komt aan het poetsen..;-)
  Ik denk dat ik vanavond ook iets pasta zal krijgen……

 2. Wel ik hoop dat jullie meer plezier hebben van je glazen tafel dan wij. Ik had ooit zo’n tafel, echt ze zijn heel mooi maarrrr: koud aan de armen en je blijft schoonmaken. Op glas zie je nu werkelijk elke fingerafdruk. Ik heb hem heel snel weer weggedaan.

 3. lijkt redelijk op mijn recept voor de saus.. maar ik doe het inderdaad altijd met rundergehakt. Misschien eens met kip proberen.

  Tafel met glasplaat.. kun je nooit iets stiekum op de grond schuiven omdat je het niet lekker vind.

  Love As Always
  Di mario

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.