Een devoot trafohuisje in Eckelrade
Een devoot trafohuisje in Eckelrade

Een devoot trafohuisje in Eckelrade

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Marthy, van het blog HEEN EN TERUG NAAR DE ARDÈCHE, stuurde de bijgaande foto’s uit Eckelrade met de volgende tekst
Ha Sjoerd,
Dit mooi trafohuisje zagen we op onze laatste van de vier heerlijke dagen in Zuid-Limburg. We zagen het in Eckelrade, de plaats waar wij verbleven. Het trafohuisje staat op de Dorpsstraat nummer 83. Heel bijzonder is de nis met een beeldje van Maria met kind.. Dit kan alleen maar in Limburg voorkomen. Heb je ooit zoiets eerder gezien? Ik wens je een fijn weekend.
lieve groet,
Marthy.
En Marthy er zijn zelfs mooiere voorbeelden waarbij een trafohuisje gecombineerd wordt met een kapelletje (zie o.a. hier in Roosteren)

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Eckelrade (Limburgs: Ikkelder) is een dorp in het zuidwesten van de Nederlandse provincie Limburg in de gemeente Eijsden-Margraten. Het maakte tussen 1982-2010 deel uit van de fusiegemeente Margraten en heeft circa 560 inwoners. Het is een typisch Zuid-Limburgs dorp met vele monumentale boerderijen. Het natuurreservaat Savelsbos in de omgeving van Eckelrade is voor veel wandelaars een geliefde plek. Het hellingbos Savelsbos markeert de rand van het Plateau van Margraten. Op dit plateau is het dorp Eckelrade gelegen.(overgenomen uit wikipedia)

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

23 Comments

  1. Pingback: Trafohuisjes: Eckelrade (update) – bVision.nl

  2. Sjoerd, ik klikte natuurlijk even door naar het kapelletje/trafohuisje in Roosteren en het ongelooflijke is waar, ik heb van dat trafokapelltje 3 foto’s in mijn bestand, genomen in april 2009 tijdens het lopen van de LAW Jacobspad. Als dat geen toeval is.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.