Mijnmonument
Mijnmonument

Mijnmonument

click to see the pictures big

bVision & Photography

Afgelopen week zag ik een nieuw en uniek mijnmonument. Gelegen onder de doorgaande weg van Brunssum naar Sittard en langs de weg van Amstenrade naar Merkelbeek. Een binnendoor weggetje waar alleen de locals in ik uiteraard langskomen. Daar hebben ze de binnenzijde van een tunnel geheel wit gemaakt een met roetzwarte verf beschilderd. De oplettende lezer zal hem in de voorbije weken wel eens zijn tegengekomen als header.

click to see the pictures big

bVision & Photography

De mijnwerker, de pungel, de schacht, de diverse mijnen, ze komen in deze tunnel allemaal aan bod. Voorzien van teksten van de Limburgse groep Carboon. Zelfs sint Barbara ontbreekt uiteraard niet. Ik heb er nog meer foto’s van maar had op dat moment alleen mijn telefoon bij de hand. Dus binnenkort een keer terug om te kijken of ik er een panorama van kan maken. Lijkt me een strak plan.

click to see the pictures big

bVision & Photography

19 Comments

 1. logbankje

  Het is een beetje dubbel een mooi monument, maar ook een verdrietig einde.
  De kanarie vind ik wel erg sprekend voor het gevaar in de mijnen.
  Een ding hoop ik dat men er geen graffiti over gaat spuiten. Hans

  Ot. Je verzoekje ligt op de Bank voor de volgende show.
  De shows staan allemaal op: http://logbankje.nl

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.