Adler Trumph Junior Sport (1935).
Adler Trumph Junior Sport (1935).

Adler Trumph Junior Sport (1935).

click to see the pictures big

bVision & Photography

Adler is niet meteen een naam die een belletje doet rinkelen bij de autoliefhebbers, maar de geschiedenis van deze auto gaat terug naar 1898, toen Heinrich Kleyer, een fabrikant die geimporteerde fietsen uit Amerika verkocht, de rechten kreeg om de Dion-Bouton motoren te produceren. Het duurde nog een paar jaar voordat hij van die mogelijkheden gebruik maakte. In 1900 begon de productie van een reeks lichte auto’s, en later een drie-ton’s truck, rond 1928 hoorde Adler inmiddels tot een van de grootste autoproducenten van Duitsland, samen met BMW en Opel. In de oorlog verdween de fabriek ondergronds. Na de oorlog werd de productie van auto’s stopgezet en werd ingezet op de nieuwe economie, fietsen, motoren en schrijfmachines waren zaken die meer nodig waren zo vlak na de oorlog. Het Adler netwerk werd overgenomen door Volkswagen.

click to see the pictures big

bVision & Photography

De Trumpf werd bedacht in 1934 als een kleiner, meer aanspreekbaar model, dat bedoeld was om het bedrijf te verbreden en meer winst te gaan maken. Aangedreven door een 995cc viertakt motor met voorwielaandrijving was de Trumpf Junior een directe concurrent voor de DKW. De kleine Adler was beschikbaar in verschillende carroserievormen, die varieerden van een eenvoudige twee-deurs Limousine, tot aan de stijlvolle kleine Sports Roadster, zoals hier wordt getoond.

click to see the pictures big

bVision & Photography

Deze werkelijk prachtige 1935 Adler Trumpf Junior Sport roadster is onlangs geïmporteerd vanuit Duitsland naar Hyman LTD in de Verenigde Staten. Hij is afgewerkt in het klassieke Duitse Racing wit met rood leder, zwarte vloerbedekking en een zwarte canvas top. Kenmerkend zijn ook de disc wielen en blackwall banden. De restauratie werd voltooid in 2015 voorafgaand het transport naar Hyman LTD.

click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

12 Comments

  1. Lachen bij het woord Adler gaan bij mij alle belletjes rinkelen. Als scholier was ik vakantiewerker bij de Adler typemachine fabriek in Leiden. Ik was typewriteroperator, dat is niet mis voor een jongetje van 16 🙂 Ik mocht de hele dag de veertjes in de belletjes zetten die in de machines zaten.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.