Ilpendamse spanning in “help de dokter verzuipt”
Ilpendamse spanning in “help de dokter verzuipt”

Ilpendamse spanning in “help de dokter verzuipt”

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Het onderkomen voor de trafo is deze week afkomstig van Jeanne, met het bijgaande verhaal.
Hoi Sjoerd
Vanmiddag wandelden we het ommetje, dat ik zo vaak loop dat ik het kan dromen. We werden vergezeld door mijn broer en zijn vrouw. Het transformatorhuisje, dat we passeerden vond ik eigenlijk een onooglijk gebouwtje, te recht toe recht aan, eigenlijk kraak nog smaak. Maar onze gast moest mij attenderen op een bordje dat aan het huisje hangt. Dat had ik ook al wel gelezen, maar de humor ervan was me ontgaan tot vanmiddag. Ik vond daarom dat ik dit saaie huisje met je moest delen. Het staat dus op de Monnickendammerijweg in Ilpendam.
Alle goeds voor het nieuwe jaar
Groeten
Jeanne

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Een echt huisje is het inderdaad niet, maar met het bijbehorende verhaal kan ik het niet nalaten om het toch te plaatsen. En uiteraard ook de beste wensen voor het nieuwe jaar. U vraagt zich natuurlijk af wie Jan Vonk is, wel dat is een van de hoofdpersonen in Help de dokter verzuipt. En dat is helemaal goedgekomen… Meer vertel ik er niet over. Maar volgens mij is dat een hele mooie en vriendelijke dokter.

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Ilpendam is een dorp in de gemeente Waterland, in de provincie Noord-Holland. Het aantal inwoners bedraagt ca 2000. Ilpendam is in de 12e eeuw ontstaan, toen een dam werd gelegd in het riviertje de Ilp. De naam is hiervan afgeleid. (Wikipedia)

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

17 Comments

  1. ik zit mij nog altijd af te vragen of de huisjes waar hoogspanning op staat hier ook trafo is, gisteren ontdekte ik er namelijk weer een aantal naast elkaar voor het complex van verstandelijk beperkten waar ik nu mee zwem, waren mij nog niet eerder opgevallen… maar net als deze, nog groter dat wel, recht toe, recht aan…

    X

  2. Kakel

    Zo zie je maar dat zelfs onooglijke dingen een verhaal te vertellen hebben. Lief van Jeanne dat ze je de foto en het gemaild heeft. En waar een paar extra ogen al niet goed voor is (-:

  3. Goede morgen Sjoerd. Inderdaad een saai huisje, maar dat bordje is echt humor. Maar bijpassende achternamen zijn dat altijd, de slager die als achternaam Worst heeft, een timmerman die ook Timmermans heet enzovoort. Ik heb het boek ‘Help de dokter verzuipt’ wel eens gelezen maar de figuur Jan vonk zegt me niets eerlijk gezegd. Ik vind het trouwens ook komisch dat er een eerste steen is gelegd voor dat huisje 🙂
    Fijne zondag gewenst.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.