Gladjes
Gladjes

Gladjes

Het voordeel als je midden in een helling woont is dat er bij winterse omstandigheden veel te zien is. En ook best wel hilarische dingen. Zo was er de man die met twee boodschappentassen over de stoep een weg naar boven baande en op een stukje terecht kwam waar het ijs bijna een centimeter dik was. Hij schoof prompt onderuit. Op handen en voeten kroop hij verder totdat hij weer overeind dacht te kunnen. Hij liet een van de boodschappentassen los, en die gleed langzaam de weg naar beneden die hij net naar boven was gekropen. Moedeloos schoof hij erachteraan, om op dezelfde wijze weer naar boven te kruipen. Eindelijk aangekomen bij een portiek kon hij zijn tassen even kwijt en zich omhoog hijsen. Nee, geen filmpje erbij, dat vind ik dan toch te ver gaan. Verder hebben we ons het weekend lekker rustig gehouden, alleen een kraan vervangen van het fonteintje en de werkplaats wat opgeruimd om aan een grote klus te beginnen. De foto is uit 2009 en is gemaakt in Montzen(B) bij een verlaten treinstation.

click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

18 Comments

 1. Uiteindelijk was het hier gewoon rustig achteraf ben ik nog gewoon op de fiets even naar de supermarkt geweest, nul ijzel in mijn buurt dus, maar wat jij beschrijft hilarisch, ja dat filmen, wel, niet, wel, niet, ik denk dat ik er niet eens aan had gedacht dat het kan 😉

  X

 2. Zaterdag hadden we nog een wedstrijd met de hond, die mijn vrouw niet wilde missen, hachelijke onderneming , maar lang verhaal kort te houden, we zijn veilig thuis gekomen….
  En schijnbaar worden de winterse perikelen herhaalt….

 3. Goede morgen Sjoerd, tja ‘Schadenfreude ist die schönste Freude’ placht mijn leraar Duits altijd te zeggen wanneer hij een onverwachte schriftelijke overhoring gaf. Maar iemand te zien worstelen met gladheid zal daar ook wel onder vallen vrees ik. Had je die sukkelaar geen hulp kunnen bieden?

 4. Hoi Sjoerd!

  geweldig…
  Ik zie het voor me hoe jij daar zit te lachen en kijken…
  Je had wel een paar oude geitenwollen sokken naar beneden kunnen gooien…
  Dan was het misschien gelukt met omhoog krabbelen…

  Ben wel blij dat het nu weer over is.

  Dag!
  groetje svan Marlou

  .

 5. Dat ben de leuke dingen om te zien. Ik heb samen met Yaron en Shirel van het weekend nog een serie op youtube gekeken met als onderwerp glad en uitglijden, ze hebben in een deuk gelegen.

  Love As Always
  Di Mario

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.