Met het weer van de laatste weken ben ik aan de stoofgerechten begonnen. Deze keer een echte Hollandse stoof met varkensvlees, speklappen en bonen en dat wat toevallig nog in de koelkast ligt. In het kader van je moet ook eens wat anders op je blog zetten is dit een meesterlijke zet. Voor echte bonenliefhebbers in het jaar na het jaar van de bonen.

Ingrediënten:
Varkenslapjes ca 400 gram in blokjes
1 Speklap in blokjes
Verse rookworst
25 gram boter
250 ml vleesbouillon
peper en paprikapoeder
wat Hollandse kruiden
1 ui grof gesneden
1 rode puntpaprika
teentje knoflook in schijfjes
Cannellini bonen 400 gram
bruine bonen 400 gram
gemengde bonen 400 gram
klein blikje tomatenpuree

Bereidingswijze:
Verhit de boter en bak het spek aan in een braadpan, voeg dan de ui en de knoflook toe en bak deze even mee. Kruid de varkenslappen met peper en paprika en snij deze in blokjes. Doe de in blokjes gesneden varkenslappen, de tomatenpuree en de grof gesneden puntpaprika in de pan en bak deze nog een paar minuten mee. Voeg daarna 250 ml vleesbouillon en de Hollandse kruiden erbij en laat het geheel met het deksel op de pan ca 1,5 uur stoven. Voeg alle uitgelekte bonen (deze stonden nog op de plank, maar andere bonen moge uiteraard ook) toe en leg de rookworst erin. Laat dit nog een half uurtje sudderen. Serveer met een lekkere mosterd. Eet smakelijk.

click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

17 Comments

  1. Ik las het recept hardop aan mijn man voor en hij was halverwege al verkocht.
    Wij eten graag bonen. Je hebt er naderhand ook nog zoveel plezier van (-:
    Fijne zondag!

    Kakel
  2. Dat zijn een hoop bonen en ik reliseer mij dat ik nog echte bonen heb, in de zin van.. ik moet ze wellen, ze zijn gedroogd, whahahaha dat vergeet ik telkens dat ik dat weer eens gehaald had vorig jaar 😀

    Ziet er goed uit!

    X

Reageren mag, stay safe!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.