Met het weer van de laatste weken ben ik aan de stoofgerechten begonnen. Deze keer een echte Hollandse stoof met varkensvlees, speklappen en bonen en dat wat toevallig nog in de koelkast ligt. In het kader van je moet ook eens wat anders op je blog zetten is dit een meesterlijke zet. Voor echte bonenliefhebbers in het jaar na het jaar van de bonen.
Ingrediënten:
Varkenslapjes ca 400 gram in blokjes
1 Speklap in blokjes
Verse rookworst
25 gram boter
250 ml vleesbouillon
peper en paprikapoeder
wat Hollandse kruiden
1 ui grof gesneden
1 rode puntpaprika
teentje knoflook in schijfjes
Cannellini bonen 400 gram
bruine bonen 400 gram
gemengde bonen 400 gram
klein blikje tomatenpuree
Bereidingswijze:
Verhit de boter en bak het spek aan in een braadpan, voeg dan de ui en de knoflook toe en bak deze even mee. Kruid de varkenslappen met peper en paprika en snij deze in blokjes. Doe de in blokjes gesneden varkenslappen, de tomatenpuree en de grof gesneden puntpaprika in de pan en bak deze nog een paar minuten mee. Voeg daarna 250 ml vleesbouillon en de Hollandse kruiden erbij en laat het geheel met het deksel op de pan ca 1,5 uur stoven. Voeg alle uitgelekte bonen (deze stonden nog op de plank, maar andere bonen moge uiteraard ook) toe en leg de rookworst erin. Laat dit nog een half uurtje sudderen. Serveer met een lekkere mosterd. Eet smakelijk.
Ik las het recept hardop aan mijn man voor en hij was halverwege al verkocht.
Wij eten graag bonen. Je hebt er naderhand ook nog zoveel plezier van (-:
Fijne zondag!
Haha, zeker, bonen is twee maal plezier…
Lekker Sjoerd, ik heb het recept opgenomen in mij digitale kookboek en ik ga het zeker maken. Gisteren nog een heerlijke chili con carne gemaakt.
Het ziet er briljant uit, alleen heb ik nog nooit van canelli bonen gehoord. Zo lukken meeste recepten me niet… 🙁
haha, en dan dat eet smakelijk er bij. Ik wens jou eet smakelijk! Ik ben geen kok, wat een gedoe.
zijn vaak de lekkerste gerechten van wat je in de koelkast hebt liggen.
Dit is echte winterkost. Hans
ot, je hebt me nieuwsgierig gemaakt.
’t Water loopt me in de mond … 🙂
Het ziet er zeker uit als een stevige maaltijd!
Het zal wel, en eet smakelijk hoor, maar dit ziet er voor mij nu eens echt niet uit. Varken, brr, dat komt er hier niet in.
Dat zijn een hoop bonen en ik reliseer mij dat ik nog echte bonen heb, in de zin van.. ik moet ze wellen, ze zijn gedroogd, whahahaha dat vergeet ik telkens dat ik dat weer eens gehaald had vorig jaar 😀
Ziet er goed uit!
X
Hoi Sjoerd,
ja, bonen… die zijn heerlijk.
Alleen dat varkensvlees… dat laat ik er uit.
Moet even iets anders bedenken.
Eet smakelijk!
groetjes van Marlou
.
Goede morgen Sjoerd, ik eet ook vaak bonen op allerlei manieren gemaakt, maar wel zonder vlees. Je foto kan zo in een kookboek gezet worden 🙂
Fijne donderdag gewenst.
Ik ben gek op bonen. Dit ziet er lekker uit. Alleen de rookworst zou ik vervangen voor wat anders.
Ze vinden bonen wel lekker hier, maar zo lekker ook weer niet denk ik…. Eet smakelijk.
Love As always
Di Mario
mmmm, dat ziet er lekker uit
ik maak hier ook wel stoofpotjes, maar altijd zonder vlees
Eén @->- voor jou
Dat ziet er lekker uit…!!
Mooie dag vandaag.
Ziet er goed uit. Wij hebben sinds zaterdag een slowcooker en de riblappen bevielen al geweldig. Gekocht omdat ik het suddervlees niet op blub kreeg op inductie het ging te hard of te laag . ( mooi excuus he)