Weekendperikelen
Weekendperikelen

Weekendperikelen

Perikelen vind ik een mooi Nederlands woord wat niet veel meer wordt gebruikt. Eigenlijk staat het voor moeilijkheden, maar het wordt ook wel gebruikt zoals ik het hier bedoel, meer als voorvallen. Ik had me voorgenomen om ieder weekend een klusje te doen. en dat lukt tot nu toe vrij aardig moet ik zeggen. Zo heb ik het afgelopen weekend de onderstaande tijdschriftenboxen onder handen genomen. Ze kwamen oorspronkelijk bij Xenos weg en waren zwart en wit met teksten erop zoals MAGAZINE. Mijn vrouw wilde daar vanaf dus schoonmaken, schuren en opnieuw verven in een roestieke baksteen rode kleur. De verf die ik heb gebruikt is een Rust-Oleum Chalky Finish Meubelverf. Die droogt mooi op. Om de verf verder te beschermen worden de boxen afgewerkt met Annie Sloan soft wax. Niet dat die technische details iemand interesseerd, maar als je zelf aan de slag wil…
Oh, ook nog even over de auto van afgelopen zaterdag dat was uiteraard een Chevrolet Corvette Roadster uit 1958. Een mooie auto vond ikzelf.

click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

19 reacties

 1. Kakel

  Ik vond de Corvette iets minder, maar over smaak….
  Heel mooi opgeknapt die mappen. Ik weet niet hoe de vorige eruit zagen maar een map voor tijdschriften waar “magazines” opstaat, is vragen voor moeilijkheden. In glazen potten waar “pasta” opstaat, wil ik ook altijd koekjes doen (-:
  Warme groet.

 2. Word dat bijna niet meer gebruikt perikelen? bij ons nog volop, hoe gaat het mam? ja goed hoor, de normale dagelijkse perikelen, dus zoals jij het omschrijft, als gewone doen en voorvallen, zo gebruiken en bedoelen wij het ook, of het gaat zijn gangetje, die trend, hahaha

  Mooi geworden het schilderwerk, en ja het begint te kriebelen weer, creativiteit op papier of canvas, maar ja 😉 Wel zou ik heel graag mijn slaapkamer even willen witten, hard nodig, maar goed, ik denk dat dit binnenkort wel gaat gebeuren dat ik de spullen kan halen 😛

  X

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.