Ford Taunus 17M (P7)
Ford Taunus 17M (P7)

Ford Taunus 17M (P7)

click to see the pictures big

bVision & Photography

De Ford 17M is onderdeel van een reeks auto’s door Ford geproduceerd tussen 1967 en 1971. Eigenlijk was het onderdeel van de taunus reeks, maar daar wilde men in die tijd vanaf, Het was de zevende auto in de reeks vandaar P7 wat staat voor project 7. P7 bestond uit de Ford 17M, 20M, en 26M met hoe strange, leverbaar met motoren van 1.5 tot 2,3 liter. Maar de op de foto’s getoonde auto was een S uitvoering uit 1968 met ook een 4-cilinder 1700 motor.

click to see the pictures big

bVision & Photography

De eerste in de reeks Taunussen van na de oorlog, de P1 werd vanaf 1957 gebouwd. Dit was de laatste uit de reeks, voordat Ford andere namen aan de modellen ging geven. Hierboven waren destijds de Ford Granada modellen aktief. De ford 17M was groter dan een Opel Record in die tijd, en dus ook een geduchte concurrent. De mooiste uitvoering was de Ford 17M met de 2 liter V6 motor. Dat liep super, daar kon geen Record tegenop. De opvolger van de Taunus reeks was de Ford Sierra, ook een heerlijke auto om mee te rijden.

click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

20 Comments

 1. Jan

  Dat is voor mij een bekende auto. Deze auto heb ik een tijd in bezit gehad en ken een deel van de historie. Ik ben erg benieuwd waar de auto zich nu bevindt. Iemand info?

   1. Jan

    Beste Robert, deze auto is nieuw verkocht door Ford dealer van de Water uit Almkerk aan de familie Elshout. De auto werd uitsluitend gebruikt bij droog weer en stond in de garage gestald. Als 2e eigenaar is hij verkocht aan Zeger van Herwijnen uit Waardhuizen. Ook daar stond de auto in een schuur gestald en werd het onderhoud verzorgd door garage van de Water. Doordat de eigenaar op leeftijd was, werd de auto aan de kant gezet in de schuur. Nadat de heer vanHerwijnen overleden is heb ik de auto overgenomen. Ik heb foto’s van het moment dat ik de auto uit de schuur gehaald heb. Bij interesse kan ik je die mailen.

 2. Peter Bosmans

  Supermooie Ford in de kleur Anchor blauw. Heb zelf vier jaar lang in tweedeurs uitvoering gereden in dezelfde kleur. Kenteken 63-50-MJ. Reed voortreffelijk en was ontzettend ruim.

 3. Pingback: Ford Taunus 1600L

 4. Ik heb het altijd een lelijke serie gevonden, waarbij de 12M (12 meter?) nog erger was en de coupé-versies het ergst. Ben ook altijd om het Taunus-gebergte gefietst, maar of dat door dit autotype kwam? 😉

 5. onnoh2017

  Haha, leuk ze bij jou weer te zien. Ik heb een aantal van deze opgeknapt na schade te hebben gekregen. Vanuit Duitsland omdat ze afgekeurd waren. En als het klaar was hier laten keuren. En daarna doorverkopen.

 6. hanscke

  De Ford taunus, ja die kan ik mij nog goed herinneren. Een nicht, veel ouder dan ik, ik was nog maar een kind, en haar man hadden zo’n auto en daarmee kwamen ze zomaar op een zomeravond bij ons op bezoek toen we verhuisd waren naar de Achterhoek. Zestig km hee en zestig km terug was in die tijd best ver op een avond, maar ze gingen toen ook nog een stukje met ons uit rijden om ons de fijne auto te laten ervaren. Een topavond.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d