De zotten

De zotten

Langzaam maar zeker komen ze uit hun holen, de ogen nog op half zeven, maar het begint te leven, of zoals Toon Hermans ooit schreef: “er is geen aangenamer val dan een carnaval”. Het lijkt wel sneeuw zoals het groeit, prinsenproclamaties, recepties, bezoeken aan scholen en bejaardenhuizen. Iedereen doet mee, behalve die ene kniesoor die straks zijn biezen pakt en vertrekt naar de skigebieden in Oostenrijk. Maar hier regeren straks de zotten, niet om de clown uit te hangen, dat doen ze in Amerika wel, maar om de winter van zich af te schudden, de grauwe wintermantel eruit en het vrolijke groen, geel en rood erin… Ik verheug me alweer op de optocht hier, voor mij de start van een nieuw fotoseizoen.

click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

18 Comments

  1. Ik heb er een trauma ooit aan overgehouden aan carnaval. Mijn moeder had een rokje voor mij gemaakt van crepe papier, rood en groen, weet ik nog, ik was precies zoals ik wilde zijn toen, nog net in de kleuterklas zat ik, als de dag van gisteren. Op de heenweg naar school, lopend, best een aardig stuk was dat, niks aan de hand, fijne middag gehad ook. Toen weer naar huis, ze kwam mij halen en het regende pijpestelen! Bij thuiskomst zat mijn rok van crepe papier dus om mijn benen geplakt, moet ik nog doorgaan? Hoe koud dat was 1. En 2. dat mijn benen dus helemaal groen en vooral rood waren geworden?

    Sindsdien vind ik er dus niks meer aan, whahaha Geniet ervan Sjoerd, ik denk dat je erin opgegroeid moet zijn om het echt leuk te vinden, ook omdat ik weet nu, dat het ook een gelovig feest is eigenlijk, de aswoensdag, het vasten bla… 😉

    X

  2. Ook hier in Den Bosch begint men zich op te maken voor de carnaval…. maar ik laat het tegenwoordig aardig aan mij voorbij gaan, en sins we op het platteland resideren krijgen we er ook niet veel meer van mee…
    Maar voor alle zotten, en opa’s di met kleindochter naar de optocht moet gaan kijken…moet tenslotte met de paplepel ingegeven worden 😉 veel plezier.

  3. Het is weer even geleden dat ik met carnaval in limburg was, als het naast de deur was ging ik vaker. Maar als ik ging, dan zou ik voor foto’s toch eerder de stad (Maastricht!) in gaan dan bij die optocht gaan staan.

  4. Goede morgen Sjoerd, hier leeft het carnaval niet, alleen in Zeeuws Vlaanderen en in ‘sHeerenhoek hier op het eiland zijn er veel vierders + stoeten. Vroeger ging ik er wel eens kijken bij de optocht, maar nu eigenlijk niet meer

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: