Spaghetti à la Jamie

Spaghetti à la Jamie

Ik heb er zin in deze week, en dan kan ik op een doordeweekse dag wel eens uitpakken om een lekkere maaltijd op tafel zetten. Alhoewel, bijna een eenpansgerecht. Jamie gooit wat in de pan en als het klaar is lijkt het alsof je je vingers erbij op kan eten. En dat was ook zo. Daarom mijn eigen draai aan dit recept. Het recept is voor 4 personen.
Ingrediënten:
Spaghetti
een stuk of 5/6 normale wel rijpe tomaten
een teentje of twee knoflook iets grof gesneden
een klein bosje tijm
een klein stukje rode peper, ongeveer een halve centimeter, klein gesneden
4 varkensbraadworsten, rund kan uiteraard ook (de saucijsjes)
200 ml bouillon
olijfolie (ev)
passata (75 ml)
wat kerstomaatjes als garnering
verse ricotta
recept:
Ik heb gebruik gemaakt van een braadslee van Ikea, lekker groot en goedkoop. Knijp de worstjes uit het vel en verbrokkel deze over de met olijfolie ingesmeerde braadslee. Snij de tomaten grof en voeg deze er ook bij. De knoflook en het pepertje erbij en het bosje tijm, wat peper en zout erover en daarna ca 200 ml bouillon er aan de zijkant bij schenken. Zet dit ca 25 minuten in een op 220 graden voorverwarmde oven. Zorg dat je tegen die tijd het water voor het koken van de spaghetti heet hebt en haal de braadslee uit de oven. Haal de tijmtakjes eruit en prak de tomaten een beetje grof en roer daarna de passata erdoor. Dit zorgt voor een beetje indikking van de saus. Leg een takje met kerstomaten erbij en zet nu de braadslee weer terug in de oven (ca 10-15 minuten). Maak in die tijd de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet de spaghetti af en roer door met wat olijfolie zodat die niet gaat plakken. Haal nu de braadslee uit de oven en schuif de saus aan de kant om plaats te maken voor de spaghetti. Doe wat scheppen ricotta erbij en zet op tafel. Mijn versie dus van een Italiaanse schotel. Ik moet dit recept ook eens maken met kippendij valt me net in, dat lijkt me ook wel lekker en is minder vet. Voor de vega mensen onder ons, helaas, deze smaak is niet te imiteren…

click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

15 Comments

 1. logbankje

  Een eigen draai aan een recept is ook een teken van lef hebben, er zijn er die alles netjes volgens het boekje doen.
  Eet smakelijk. Hans

  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

 2. ja, jamie kan er wat van
  en als je een goed recept hebt, en een goeie smaak, dan kan het niet beter
  Hier thuis eten we zonder vlees omdat mijn zoon geen vlees eet,
  bv gisteren heb ik pompoenpuree gemaakt, pesto, en dat op een pizza gesmeerd, gekruid en verse garnaaltjes opgelegd, afgewerkt met gratinkaas, wat een pizza…..mmm
  maar jou schotel lust ik ook wel
  Eén @->- voor jou

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: