1917 Woods Dual Power
1917 Woods Dual Power

1917 Woods Dual Power

click to see the pictures big

bVision & Photography

In 1917 werd in amerika deze auto ontwikkeld, een mooi koetswerk van de firma Woods. Met een unieke aandrijflijn. Op ieder wiel een grote elektromotor, aangedreven door een groot accupack aan de achterzijde, en voorin een benzine motor. Standaard wordt gereden met de elektromotor, en als de accu’s leegraakte werd overgeschakeld op de benzinemotor. Daarmee had de auto een groot actieradius.

click to see the pictures big

bVision & Photography

Als Woods in 1917 deze auto op de markt brengt is het voor de fabriek ook het laatste productiejaar. Het zou tot het jaar 1997 duren voor er weer een hybride auto op de weg zou verschijnen, de Toyota Prius. Hoezo innovatie.

click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

12 reacties

  1. Goede morgen Sjoerd, deze oude auto doet me denken aan de auto van mijn grootvader, maar die had een bestel model, mijn vader vertelde wel eens dat er geen ruitenwissers op zaten en dat hij dan wel eens op de motorkap zat om de sneeuw eraf te houden. Of dit echt zo was, geen idee, hij vertelde ons als kind soms de gekste verhalen, die dus gewoon verzonnen waren 🙂 Hij kon dan vreselijk lachen als wij het geloofden , maar dat autoverhaal, daar bleef hij ernstig bij. Ik heb er nog een oude foto van, mijn opa (die jong gestorven is en die ik nooit heb gekend) trots bij zijn auto.
    Fijne zaterdag gewenst.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.