Spanning in Speuld
Spanning in Speuld

Spanning in Speuld

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Het trafohuisje van vandaag is gepot door Di Mario, van DiMario.info Het staat aan de garderenseweg in Speuld. Nooit van gehoord was het eerste waaraan ik dacht. Toch ligt dit huisje bijzonder mooi verscholen in de omgeving, ondanks de grootte. Veel groter dan de normale huisjes die hier voorbij komen.

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Speuld is een kleine boerengemeenschap in de gemeente Ermelo, in de provincie Gelderland. Speuld ligt een kleine 7 km ten zuidoosten van het centrum van Ermelo, en ruim 4 km ten noorden van Garderen en een kleine kilometer ten zuiden van de provinciale weg 302.

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

De plaats stamt ergens uit de 13e eeuw en heette vroeger Speulde. Het is omgeven door enkele prachtige natuurgebieden. Om te beginnen met de Ermelosche Heide in het noordwesten, verder het Speulderbos in het westen, en het Speulderveld in het zuiden en oosten, en dan nog de landgoederen Staverden en Leuvenum in het noordoosten. Eigenlijk best wel een omgeving om te wonen.

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

19 Comments

 1. Whahahahaha ja en ik weet niet beter of Speuld is er, het Speulderbos, ja natuurlijk, maar goed wij stonden er dan ook op de camping in Ermelo jaren en jaren, dan leer je het net zo goed kennen als je eigen omgeving thuis 😉

  x

   1. די מריו

    Klopt helemaal. Het Solse gat, weleens op een mistige nacht gedaan zo rond een uur of 12. Echt mooi daar dan.

    Love As Always
    Di Mario

   2. De legende half om half werd mij al jong vertelt en dat is waarom ik het daar zo leuk vond en fascinerend, dat torentje, whahahahaha Ik ben er al heel lang niet meer geweest echt heel lang, en ja als ik nu in Ermelo kom, zit ik in een huis, gaan we niet echt weg of zo… En rond middernacht, zou ik ook weleens willen 😉

 2. די מריו

  He.. ik was deze alweer vergeten, leuk om deze weer te zien. Was alweer een tijdje geleden. Pfff, was nog een eind fietsen die dag. En het was nog warm ook, rond de dertig graden. Toevallig gespot.

  Love As Always
  Di mario

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.